Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 35 (7036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Calendar

Semestrul al doilea aduce simulări, examene, competiții și inspecții, pentru profesorii şi elevii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luni, 11 februarie, elevii şi profesorii suceveni s-au reîntors la cursuri după o săptămână de vacanţă intersemestrială.

Semestrul al II-lea (11 februarie - 14 iunie) se anunță a fi unul cu mult mai încărcat decât semestrul care tocmai s-a încheiat, mai ales pentru elevii înscriși în clasele terminale, dar și pentru cei din clasele primare sau cadre didactice.

Evaluări ale elevilor de-a II-a, a IV-a şi a VI-a, simulări ale examenelor naționale (bacalaureat și evaluare națională de la clasa a VIII-a), inspecţii la clasă pentru profesori, olimpiadele şcolare și, la final, examenele naționale, sunt doar câteva dintre coordonatele celui de-al doilea semestru, care se va încheia pe data de 14 iunie.

În acest semestru, elevii vor avea parte de o singură vacanță, între 20 aprilie și 5 mai, vacanța de Paște coincizând cu cea de primăvară.

Pentru elevii care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat, anul şcolar se va termina pe 31 mai, iar pentru cei de clasa a VIII-a pe 7 iunie. Elevii vor mai prinde şi alte zile libere (Ziua învăţătorului, celebrată la 5 iunie).

Mult așteptata vacanţă de vară este programată în intervalul 15 iunie - 15 septembrie 2019.

 

Calendarul simulărilor, încă în așteptare

Semestrul al II-lea începe în forță pentru elevii claselor a VIII-a, cei din clasele a XI-a şi a XII-a, care vor trece de simulările examenelor naționale.

Ministerul Educației încă nu a publicat calendarul simulărilor, însă, cel mai probabil, testările se vor desfășura în luna martie.

 Elevii de clasa a VIII-a vor fi evaluaţi la limba și literatura română, matematică şi limba și literatura maternă. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii clasei a XI-a sunt limba și literatura română, limba și literatura maternă (unde este cazul), matematică sau istorie. Disciplinele la care se organizează simulări la clasa a XII-a sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică sau istorie şi proba la alegere a profilului şi specializării. Aceste testări sunt organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale și au scopul de a îmbunătăţi rezultatele obținute de către elevi. Notele nu se vor trece în catalog.

Cât privește examenul de final de clasa a VIII-a, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, prima probă scrisă (limba şi literatura română) va avea loc în data de 18 iunie, urmată, pe 20 iunie, de proba la matematică.

Referitor la examenul de bacalaureat, prima sesiune începe pe 3 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

 

Elevii de gimnaziu vor fi testaţi în luna mai

Elevii de gimnaziu din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor trece și în acest an prin focurile evaluărilor naționale, testări introduse de Ministerul Educației în  2014 - 2015, pentru a urmărievoluția elevilor pe parcursul gimnaziului.

Calendarul evaluărilor este deja stabilit de Ministerul Educației, probele urmând să se desfășoare în perioada 7 - 23 mai 2019.

În județul Suceava, potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean, în clasa a II-a sunt înscriși 6.992 de elevi, în clasa a IV-a sunt 7.188, iar clasa a VI-a sunt 5.403 de elevi. Primii care vor susține testarea sunt elevii de clasa a II-a (7 – 10 mai), apoi cei din clasa a IV-a (14 - 16 mai) și cei din clasa a VI-a (22 – 23 mai).

 

Olimpiade şcolare şi săptămâna „Şcoala altfel”

Tot în semestrul al II-lea școlile vor demara olimpiadele școlare, fazele naționale fiind programate în primăvară, pe perioada vacanței.

De asemenea, unele școli mai au de demarat programul „Şcoala altfel”. Acesta are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat până pe 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor. Tot în acest semestru sunt programate inspecțiile la clasă pentru profesorii înscriși pentru titularizare sau definitivat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semestrul al doilea aduce simulări, examene, competiții și inspecții, pentru profesorii şi elevii suceveni.
 Vizualizări articol: 1863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Semestrul al doilea aduce simulări, examene, competiții și inspecții, pentru profesorii şi elevii suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei