Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 33 (7034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Marian Andronache anunţă că Senatul a aprobat tacit un proiect de lege al PMP pentru eliminarea pensiilor speciale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PMP Suceava, Marian Andronache, a anunţat că un proiect iniţiat de PMP pentru eliminarea pensiilor speciale a fost aprobat tacit de Senatul României. Marian Andronache a declarat că reglementările privind pensiile speciale ale deputaţilor şi senatorilor, precum şi cea a Avocatului Poporului, dar şi cele privind pensiile de serviciu ale anumitor categorii profesionale, precum diplomaţi, funcţionari publici, parlamentari sau personalul Curţii de Conturi, au fost abrogate printr-un proiect de lege adoptat tacit de senatori.

 „Este o victorie uriaşă a PMP şi a normalităţii, pentru că pensiile speciale reprezintă furt din bani publici. Orice pensie care nu se bazează pe contributivitate, ci pe cârdăşii cu politicienii, trebuie să dispară. Este anormal ca, după 45 de ani de muncă, să fie pensionari care primesc 700 – 800 de lei, pe când cei favorizaţi ajung să primească şi 35.000 de lei pe lună, de 50 de ori mai mult”, a spus Marian Andronache, el adăugând că dacă legea ar fi adoptată astăzi, s-ar anula aproximativ 9.200 de pensii speciale. Astfel, Andronache a spus că în prezent sunt 9.184 de beneficiari de pensii speciale, număr în creştere uşoară, dar constantă. Liderul PMP Suceava a arătat că 816 foşti parlamentari primesc o pensie medie de 4.282 de lei, 3.629 de foşti magistraţi primesc o pensie medie de 17.537 de lei lunar, iar 858 de foşti diplomaţi primesc o pensie medie de 5.480 de lei pe lună. De asemenea, Marian Andronache a mai declarat că pensii de serviciu pentru beneficiari de la Curtea de Conturi s-au acordat unui număr de 606 persoane, media fiind de 7.640 de lei, în timp ce 1.814 pensionari din postura de personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătorești și al Parchetelor au câştigat în medie câte 4.024 de lei. „În opinia PMP, pensiile speciale sunt furt din bani publici, pentru că ele nu sunt calculate conform principiului contributivităţii, fiind rezultatul unor înţelegeri nefireşti.

Anularea pensiilor speciale ar fi un prim pas absolut crucial în reechilibrarea balanţei Bugetului Asigurărilor Sociale”, a spus Marian Andronache. El a subliniat că PMP este singurul partid care susţine anularea tuturor pensiilor speciale, cu excepţia celor acordate veteranilor de război.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marian Andronache anunţă că Senatul a aprobat tacit un proiect de lege al PMP pentru eliminarea pensiilor speciale.
 Vizualizări articol: 2316 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Marian Andronache anunţă că Senatul a aprobat tacit un proiect de lege al PMP pentru eliminarea pensiilor speciale5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei