Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 29 (7030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultraj cu repetiţie

Agresorii a doi poliţişti de la Păltinoasa, trimişi în judecată în stare de arest preventiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au finalizat cercetările în cazul de ultraj intens mediatizat care s-a petrecut în penultima zi a anului trecut, la Capu Codrului - Păltinoasa. Pe 30 decembrie, şeful de post de la Păltinoasa, Vasile Grumăzescu, şi o colegă de la post au fost agresaţi de doi bărbaţi, tată şi fiu. Cei doi aveau deja un dosar penal de ultraj, sub forma ameninţării, tot faţă de Grumăzescu. Cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv, după o anchetă rapidă, care a depăşit cu puţin o lună de zile. 

 

Şeful de post a tras nu mai puţin de şapte focuri de armă în plan vertical 

Scene foarte violente s-au petrecut în seara zilei de 30 decembrie 2018 pe raza satului Capu Codrului. Un echipaj format din trei poliţişti, care acţiona în trafic, a făcut semnal de oprire unui autoturism, însă şoferul nu a oprit, demarând spre cătunul de romi Ţâmpoci. După circa 300 de metri şoferul a oprit, fiind identificat în persoana localnicului Ionel Carabin, în vârstă de 54 de ani. În maşină se mai aflau soţia acestuia şi unul dintre fii. Şoferul a refuzat să se legitimeze şi l-a acuzat pe şeful de post de la Păltinoasa că are ceva personal cu el, având în vedere un conflict mai vechi. Ulterior, bărbatul a acceptat să meargă la spital, pentru a i se recolta probe biologice.

Bărbatul a acceptat să meargă doar însoţit de soţia sa. Lucrurile s-au precipitat însă în momentul în care maşina de poliţie a derapat, ieşind uşor în decor, în imediata apropiere a locului în care a fost oprit şoferul. La faţa locului au ajuns mai multe persoane, printre care şi un alt fiu al şoferului, Irimie George Carabin, în vârstă de 33 de ani. Acesta a venit la faţa locului cu o scândură ruptă dintr-un gard, a rezultat din cercetări. Lovit şi pus în mare dificultate, şeful de post a scos pistolul şi a tras opt focuri de armă. Şapte au fost trase în plan vertical şi abia al optulea spre braţul lui Ionel Carabin, în vârstă de 54 de ani. Acesta a suferit o plagă prin împuşcare la umărul stâng.

Procurorii au arătat în rechizitoriul de trimitere în judecată că anterior acestui grav incident, pe 29 august 2018, aceiaşi doi inculpaţi au intrat în curtea casei lui Grumăzescu (unde se află şi Postul de Poliţie Păltinoasa), în timp ce acesta se afla în timpul liber, „context în care ambii inculpaţi i-au adresat ameninţări cu moartea şi acte de violenţă în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu de natură să îi producă acestuia o stare de temere”, au arătat procurorii într-un comunicat de presă.

La acea dată, cei doi erau inculpaţi în dosare penale instrumentate de şeful de post.

 

Leziunile suferite de cei doi poliţişti

În urma agresiunii din 30 decembrie, Vasile Grumăzescu a fost diagnosticat cu fractură de piramidă nazală, excoriaţii antebraţ drept, excoriaţii gambă dreaptă, excoriaţii occipital stâng, leziuni care au necesitat pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale. Colega sa a avut leziuni care au necesitat 6-8 zile de îngrijiri medicale.

Mandatul de arestare preventivă a celor doi inculpaţi este valabil până pe 9 februarie inclusiv.

Cei doi inculpaţi se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agresorii a doi poliţişti de la Păltinoasa, trimişi în judecată în stare de arest preventiv.
 Vizualizări articol: 1451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agresorii a doi poliţişti de la Păltinoasa, trimişi în judecată în stare de arest preventiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friptura Talianului E greu de spus dacă această rețetă foarte populară în ultimul timp este o redescoperire a unei rețete vechi sau o simplă adaptare a româncelor plecate la muncă în Italia la modul local de a găti. Certă este însă inspirația... Citeşte