Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 23 (7024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În familie

Fratele unui tânăr condamnat pentru un accident cu doi morţi, trimis şi el în judecată pentru un accident mortal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din Suceava a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, pentru un accident mortal pe care l-a provocat atunci când avea vârsta de 20 de ani. Victimă în acel accident a fost unul dintre fraţii şoferului, care a murit la doar 17 ani. Ca şi cum nu ar fi de ajuns, un al treilea frate din familia Mândrilă a provocat şi el un accident soldat cu doi morţi, fiind condamnat la o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare.

 

Trei fraţi implicaţi într-un accident violent, produs din cauza vitezei

În februarie 2016, inculpatul Ştefan Mândrilă, atunci în vârstă de 20 de ani, conducea un BMW dinspre Fălticeni spre Suceava. În maşină, alături de el, mai erau încă trei tineri. Doi dintre ei, fraţi de-ai săi, Daniel, în vârstă de 18 ani, şi Paul, de 17 ani.

Tragedia s-a petrecut în apropiere de intrarea în municipiul Suceava, în dreptul intersecţiei DN 2 cu şantierul şoselei de centură. Autoturismul BMW, condus dinspre Cumpărătura, a pătruns pe contrasens şi a ieşit în afara drumului, plonjând practic de la o diferenţă de nivel de aproximativ cinci metri. A urmat un al doilea teribil şoc, autoturismul lovindu-se de un zid din şantierul şoselei de centură nefinalizate.
Echipajul de Descarcerare al Detaşamentului de Pompieri Suceava a găsit două dintre victime în afara maşinii, în timp ce doi tineri erau încarceraţi. Unul dintre tinerii aflaţi în afara maşinii era pe picioarele sale, în timp ce celălalt a fost găsit inconştient. Acesta din urmă, Paul Mîndrilă, a fost declarat în scurt timp decedat, după ce medicii au încercat manevre de resuscitare.

La aproape trei ani de la producerea accidentului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ştefan Mândrilă, tânărul care s-a aflat la volan, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Dosarul este înregistrat pe rolul Judecătoriei Suceava, iar inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o sentinţă definitivă.

 

A provocat un accident cu doi morţi, la mai puţin de un an după ce a scăpat din primul accident

La finele anului 2016, un alt frate din familia Mândrilă, Daniel, care s-a aflat în maşina implicată în accidentul din februarie şi a scăpat cu viaţă, a provocat o dublă tragedie rutieră.

În noaptea de 18 spre 19 decembrie 2016, în jurul orei 1.00, un autoturism BMW care intra în municipiul Suceava, pe strada Grigore Alexandru Ghica, a fost scăpat de sub control într-o curbă la dreapta. Bolidul a pătruns pe contrasens, unde a acroşat o bordură, iar apoi s-a răsturnat pe carosabil de mai multe ori. BMW-ul a căzut şi peste capota unui VW Golf care circula regulamentar dinspre Suceava, ajungând în cele din urmă pe trotuar, răsturnat pe cupolă. Modul în care s-a produs accidentul spune totul despre viteza cu care rula BMW-ul.

Din cercetări a rezultat că la volan s-a aflat Daniel Mândrilă, în vârstă de 19 ani, fără permis de conducere. Acesta a fugit de la locul faptei, iar doi pasageri au scăpat cu răni uşoare. Nu la fel de norocoşi au fost alţi doi pasageri, Robert Păstru, în vârstă de 18 ani, din Sf. Ilie – Şcheia, care a murit la câteva ore de la accident, şi George Sebastian Caşoschi, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Suceava, care a decedat după mai multe zile de comă profundă, timp în care medicii nu i-au dat nici o şansă reală de supravieţuire.

 

Viteză excesivă şi lipsă de experienţă în condus

De remarcat că ambele accidente provocate de cei doi fraţi au avut în prim-plan viteza excesivă cu care erau conduse autoturismele BMW, deşi aceştia nu aveau experienţă în condus. Mai mult, al doilea nici nu avea permis de conducere.

După accidentul din decembrie 2016 Daniel Mândrilă a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului. El a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare, pedeapsa rămânând definitivă în septembrie 2017.

Acesta a executat în jur de 2 ani din pedeapsă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fratele unui tânăr condamnat pentru un accident cu doi morţi, trimis şi el în judecată pentru un accident mortal.
 Vizualizări articol: 3742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fratele unui tânăr condamnat pentru un accident cu doi morţi, trimis şi el în judecată pentru un accident mortal5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei