Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 22 (7023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condamnare

Omul de afaceri Nelu Hînţari, dat în urmărire generală. Are de executat cinci ani de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omul de afaceri Ion (Nelu) Hînţari, fost Lungu, patronul firmei de reşapat cauciucuri de la Slobozia – Milişăuţi, a fost dat în urmărire de Inspectoratul General al Poliţiei Române, având de executat cinci ani de închisoare, pentru evaziune fiscală.

Rădăuţeanul în vârstă de 48 de ani, născut la Marginea, a fost condamnat de instanţele băcăuane într-un mare dosar de evaziune fiscală. El a fost judecat pentru infracţiunile de aderarea, în 2011, la grup infracţional organizat, participaţie improprie la instigare la comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi complicitate la delapidare.

Iniţial, în 2017, Tribunalul Bacău l-a condamnat pe rădăuţean la 10 ani de închisoare. Magistraţii de la Curtea de Apel Bacău, care au dat sentinţa finală în octombrie 2018, l-au achitat pentru o parte dintre infracţiuni. Acesta a rămas cu o pedeapsă de executat de 5 ani de închisoare, sentinţa rămânând definitivă şi irevocabilă.

Ion (Nelu) Hînţari, fost Lungu, nu se mai afla în ţară la data condamnării definitive şi irevocabile. Acesta ar fi plecat după pronunţarea primei condamnări.

Magistraţii Tribunalului Bacău au pronunţat condamnarea în dosarul de constituire de grup organizat pentru infracţiuni economice şi spălare de bani, după un proces de trei ani, scrie presa băcăuană.  

Printre inculpaţii din dosarul intitulat generic „Mafia TVA” şi care a primit pedeapsa cea mai grea se numără Aurel Buga, om de afaceri din Bacău.

Aurel Buga a fost acuzat de procurori că, în calitate de administrator, folosindu-se de acte fictive, a preluat mai multe firme din Bacău şi din ţară pe care, apoi, personal sau prin intermediul celorlalţi inculpaţi, le-ar fi golit de bani şi de bunuri. Adică le declara falimentare şi îşi oprea banii de pe urma bunurilor vândute. Mai mult, procurorii au stabilit că, prin înţelegere şi asociere, prin întocmirea de acte, facturi fiscale şi instrumente de plată pentru achiziţii-vânzări fictive, inculpaţii au solicitat şi încasat TVA rambursat. 

Printre altele, instanţa i-a obligat pe inculpaţii Buga Aurel şi Hînţari Ion, în solidar, la plata către partea civilă Ministerul Finanţelor – prin ANAF Suceava - a sumei de 2.389.030 lei, reprezentând despăgubiri civile.

Firma de reşapat cauciucuri de la Slobozia Sucevei îşi continuă activitatea.

Ion Hînţari, în vârstă de 48 de ani, a fost dat în urmărire la nivel naţional şi probabil că va urma şi procedura de urmărire la nivel internaţional. Poliţia Română i-a publicat fotografia pe site-ul oficial şi aşteaptă orice informaţie cu privire la depistarea sa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omul de afaceri Nelu Hînţari, dat în urmărire generală. Are de executat cinci ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 11191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Omul de afaceri Nelu Hînţari, dat în urmărire generală. Are de executat cinci ani de închisoare5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei