Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 22 (7023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condiţii noi

Cafeneaua zonei de agrement Tătăraşi, scoasă la licitaţie pentru închiriere până în 2022

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni, care se vor întruni joi în şedinţa de Consiliu Local a lunii ianuarie, vor lua o decizie în privinţa organizării unei noi licitaţii de închiriere a clădirii cu destinaţie de cafenea, din cadrul zonei de agrement Tătăraşi, inaugurată anul trecut.

Licitaţia de închiriere a suprafeţei de 88 de metri pătraţi pentru desfăşurarea de activităţi de alimentaţie publică, va avea un preţ de pornire de 9lei/mp/lună, la fel ca şi cea organizată anul trecut, dar soldată cu un mare eşec.

Atunci, licitaţia a fost organizată cu strigare, nu cu oferte în plic, ca la majoritatea licitaţiilor organizate de municipalitatea suceveană, iar rezultatul a fost o mare pierdere de vreme. Asta deoarece, de la preţul de pornire de 792 de lei lunar, licitaţia a fost adjudecată la ambiţie, de Andrei Ciutac, cu un preţ fabulos, de 16.720 de lei lunar (aproape 3800 de euro), care nu avea cum să fie asigurat din vânzările de acolo.

Rezultatul licitaţiei a fost contestat chiar de câştigător, după ce a realizat enormitatea făcută, obţinându-se anularea acesteia, din cauza unui viciu de procedură.

Chiar de nu se întâmpla aşa, cel mai probabil contractul ar fi fost reziliat chiar din prima lună, aşa cum se întâmplă şi la alte licitaţii cu strigare, precum cele de masă lemnoasă, atunci când agenţii economici, cuprinşi de „febra licitaţiei”, oferă preţuri care depăşesc cu mult veniturile care se pot obţine din exploatare.

Conform proiectului de hotărâre de Consiliu Local, la licitaţia publică, cu oferte depuse în plic dublu sigilat, se pot înscrie atât societăţi comerciale, persoane fizice autorizate cât şi întreprinderi individuale şi familiale, care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică şi nu au datorii către bugetul local al Sucevei.

Câştigătorul va avea de plătit o garanţie echivalentă cu plata anticipată a chiriei datorate pe şase luni, din care să poată fi traşi bani în caz de neplată a chiriei datorate pentru perioade mai mari de trei luni sau integral, în caz de reziliere a contractului înainte de termen.

Perioada de închiriere va începe odată cu semnarea contractului şi se va încheia pe 31.12.2021, adică o perioadă de aproape trei ani, la care există posibilitate de prelungire, cu acordul părţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cafeneaua zonei de agrement Tătăraşi, scoasă la licitaţie pentru închiriere până în 2022.
 Vizualizări articol: 1527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cafeneaua zonei de agrement Tătăraşi, scoasă la licitaţie pentru închiriere până în 20220.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei