Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 22 (7023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Acţiuni ilegale

Au apărut hoţii de deşeuri reciclabile din tomberoanele firmelor de salubrizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colectarea selectivă a deşeurilor a fost speculată prompt de hoţi. Mai multe persoane, unele din municipiul Suceava, dar şi din localităţi limitrofe, cum ar fi Şcheia sau Zahareşti, şi-au făcut un obicei din a goli tomberoanele cu deşeuri reciclabile amplasate în diferite zone de firmele care asigură serviciul de salubrizare, respectiv Ritmic şi Diasil.

Cei care fură deşeurile sunt cetăţeni de etnie romă, iar mare parte dintre ei au şi fost identificaţi şi amendaţi de Poliţia Locală Suceava.

„Acest fenomen s-a amplificat după ce sucevenii au conştientizat, în mare măsură, că trebuie să colecteze selectiv deşeurile. În această situaţie, tomberoanele cu deşeuri reciclabile au devenit extrem de atractive pentru persoanele care colectează în mod neautorizat. În plus, multe dintre tomberoane sunt şi răsturnate şi în zona de colectare apare mizeria”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Cei mai mulţi hoţi acţionează în intervalul orar 17.00-20.00, dar au fost suficiente cazuri când persoanele de etnie romă au ridicat conţinutul tomberoanelor cu deşeuri reciclabile în plină zi. Printre cei care practică acest fenomen se numără şi persoane care conduc maşini de zeci de mii de euro şi care vin la faţa locului împreună cu cetăţeni de etnie romă care golesc conţinutul tomberoanelor într-un timp record.

Pentru a combate aceste activităţi şi pentru a susţine colectarea selectivă și atingerea obiectivului de mediu cu privire la colectarea selectivă, Poliția Locală Suceava, reprezentanţii Serviciului de Ecologizare și operatorii de salubrizare menajeră lucrează în comun pentru identificarea și sancționarea persoanelor fizice și juridice care nu respectă prevederile actelor normative ce reglementează colectarea selectivă, depozitarea conformă a deșeurilor precum și colectarea neautorizată de deșeuri.

„În acest sens, în ultima perioadă au fost demarate acțiuni comune, cu toate părțile implicate, care au condus la identificarea contravenienților și aplicarea de sancțiuni. Au fost aplicate, de la semnarea noului contract de salubrizare menajeră, un număr de 34 amenzi în valoare totală de 7.250 de lei. Totodată, am constatat că în mod regulat revin aceleași persoane atât din afara municipiului, din Zaharești, Șcheia, cât și din diferite zone ale municipiului, inclusiv cartierul Burdujeni. Pe viitor, vom lua măsurile necesare pentru sancționarea acestora și descurajarea continuării acestor activități”, a mai arătat Lucian Harşovschi.

În afara acestor probleme, firmele de salubrizare se confruntă şi cu indolenţa unor suceveni, care îşi parchează maşinile de aşa natură încât blochează total sau parţial accesul la zonele de colectare a deşeurilor, ceea ce împiedică activitatea muncitorilor veniţi să ridice gunoiul.

Pentru a evita pe viitor astfel de probleme, viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat că se va lucra la modificarea Hotărârii de Consiliu Local prin care cei care lasă maşinile parcate aiurea se vor trezi cu ele ridicate, o variantă care probabil va da de gândit mai mult şoferilor neatenţi.

De asemenea, reprezentanţii Primăriei Suceava au transmis agenţilor economici, în special magazine şi restaurante, să plieze cutiile de carton pe care le aruncă în tomberoane, pentru a folosi cât mai eficient spaţiul existent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au apărut hoţii de deşeuri reciclabile din tomberoanele firmelor de salubrizare.
 Vizualizări articol: 3915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Au apărut hoţii de deşeuri reciclabile din tomberoanele firmelor de salubrizare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei