Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 17 (7018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe pârtie

Concursul Naţional de Schi pentru Copii „Bucuriile zăpezii” de la Vatra Dornei a adunat peste 100 de copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe pârtia Veveriţa din staţiunea Vatra Dornei s-a desfăşurat, în perioada 17-20 ianuarie, Concursul Naţional de Schi pentru Copii „Bucuriile zăpezii”. Manifestarea sportivă face parte din calendarul competiţional al Ministerului Educaţiei Naţionale şi este organizată de Clubul Copiilor Vatra Dornei,printr-un proiect finanţat de Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Primăria municipiului Vatra Dornei, având ca parteneri Salvamont, Clubul Sportiv Şcolar Vatra Dornei, Şcoala de Schi „Euroski”, Bucura Com SRL – Teleschi Parc, Banu SRL - centru închirieri schi snowtubing, la care se adaugă câţiva sponsori locali.

La probele de slalom şi slalom uriaş s-au înscris peste 100 de copii cu vârsta de până la 12 ani, practicanţi ai schiului alpin la cercurile de specialitate din cadrul cluburilor şi palatelor copiilor din ţară şi care nu sunt legitimaţi în cadrul cluburilor sportive. Au fost prezenţi schiori de la Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, de la palatele copiilor din Braşov, Cluj-Napoca, Brăila, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureş, Baia Mare, de la cluburile copiilor din Întorsura Buzăului, Sighetu Marmaţiei, Sinaia şi de la Clubul Copiilor Vatra Dornei.

Ziua de joi a fost dedicată antrenamentelor de acomodare cu pârtia Veveriţa. Vineri, 18 ianuarie, începând cu ora 9.00, s-a desfăşurat proba de slalom simplu, proba de slalom uriaş fiind organizată începând cu ora 15.00. Sâmbătă, începând cu ora 9,00, s-a desfăşurat manşa a doua la simplu, urmată de manşa a doua la uriaş, iar după-amiază a avut loc festivitatea de premiere, clasamentele finale fiind realizate prin cumularea timpilor obţinuţi la cele două manşe de la slalom simplu şi cele două manşe de la slalom uriaş. Au fost acordate cupe, diplome şi medalii pentru ocupanţii primelor trei locuri la fiecare probă, în funcţie de vârstă şi sex.

 

Schiorii dorneni şi-au adjudecat cele mai multe premii

În clasamentul general, la fete, 7 – 8 ani, primul loc a fost ocupat de Bianca Damache de la Palatul Copiilor Cluj, pe locul doi situându-se Mara Hinţi de la Clubul Copiilor Vatra Dornei. La băieţi, 7-8 ani, primul loc a fost ocupat de Nicolas Rîpan de la Clubul Copiilor Vatra Dornei, locul II de Csanad Florea de la Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe, iar pe locul III s-a situat dorneanul Gheorghe Lutaniuc. La fete, 9 – 10 ani, primele două locuri au fost ocupate de schioarele din Miercurea Ciuc Panna Tokos şi Agnes Szilveszter, iar pe locul III s-a clasat dorneanca Sara Moroşan. La băieţi, 9 – 10 ani, prima treaptă a podiumului a fost obţinută de dorneanul Rareş Hinţi, pregătit la Clubul Copiilor de prof. antrenor Florin Dobrincu. Rareş a obţinut şi “timpul pârtiei” (cel mai bun timp obţinut într-o coborâre) la slalom special, 36 secunde, 54 sutimi, fiind urmat de Bence Biro de la Palatul Copiilor  Miercurea Ciuc, poziţia a treia a podiumului de premiere revenindu-i lui Lucas Rîpan de la Clubul Copiilor Vatra Dornei. Probele cu cei mai mulţi participanţi au fost cele ale copiilor cu vârsta cuprinsă între 11 – 12 ani. La fete, Eliza Şuscă de la Clubul Copiilor Vatra Dornei a obţinut locul I, Daria Damache de la Palatul Copiilor Cluj a ocupat locul II, iar Maria Iuga de la Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti s-a situate pe poziţia a treia în clasamentul general. La băieţi locul I a revenit dorneanului Rareş Tcaciuc, cel care a obţinut şi cel mai bun timp al concursului la proba de slalom uriaş, 31 secunde, 72 sutimi. Pe locul II s-a situat Sebastian Andrei Drăgan de la Palatul Copiilor Bucureşti, iar pe locul III Iustin Pintescu de la Clubul Copiilor Vatra Dornei.

 

Sporturile de iarnă fac parte din categoria activităţilor îndrăgite de copii

„Cei care se întrec astăzi pe pârtia Veveriţa de la Vatra Dornei au între 6 şi 12 ani, iar pentru buna desfăşurare a concursului alături de aceşti copii sunt profesorii care îi pregătesc, echipele Salvamont, Şcoala de schi Euroski care asigură logistica necesară şi Clubul Sportiv Şcolar Vatra Dornei care asigură cronometrajul electronic, la fel ca la marile competiţii de schi. Numărul mare de participanţi din toată ţara demonstrează că sporturile de iarnă fac parte din categoria activităţilor îndrăgite de copiii. Este foarte important că, în palate şi cluburi, există cercuri în care se pregătesc aceşti copii, au loc competiţii în diverse zone din ţară, care în acest sezon au început la Vatra Dornei şi urmează Braşov, Miercurea Ciuc, Băişoara”, ne-a spus Vasile Moroşan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei.

De la profesorul Florin Dobrincu am aflat că schiorii dorneni sunt pregătiţi să abordeze competiţiile naţionale din acest sezon, avantajul pârtiei “de acasă” fiind demonstrat şi de timpii pârtiei realizaţi, atât la slalom special cât şi la slalom uriaş, de practicanţii schiului la Clubul Copiilor Vatra Dornei.

„Avem foarte mulţi copii foarte bine pregătiţi şi va fi o luptă cu şanse egale pentru un loc pe podium. În sezonul 2018 – 2019 pârtiile din Vatra Dornei sunt funcţionale şi ne-am putut desfăşura orele în condiţii foarte bune”, a precizat prof. Florin Dobrincu.

Duminică, 20 ianuarie, toţi copiii şi profesorii participanţi la „Bucuriile zăpezii” au fost angrenaţi în activităţile organizate de Euroski - şcoala de schi şi snow-board a staţiunii Vatra Dornei, cu ocazia Zilei Mondiale a zăpezii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Naţional de Schi pentru Copii „Bucuriile zăpezii” de la Vatra Dornei a adunat peste 100 de copii.
 Vizualizări articol: 1597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Concursul Naţional de Schi pentru Copii „Bucuriile zăpezii” de la Vatra Dornei a adunat peste 100 de copii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei