Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 15 (7016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incorigibil

Eliberat condiţionat pentru tentativă de omor, condamnat din nou, după ce a făcut un scandal monstru la Spitalul Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Suceviţa cunoscut cu antecedente violente, care era eliberat condiţionat cu un rest de pedeapsă de peste 700 de zile pentru o tentativă de omor, a primit o nouă condamnare pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și pentru ultraj asupra unui poliţist. Tiberius Gheorghe Vatamaniuc a fost condamnat de Judecătoria Rădăuţi la 1 an și 4 luni de închisoare, sentinţa nefiind însă definitivă.

Tiberius Gheorghe Vatamaniuc a ajuns din nou după gratii după un scandal monstru pe care l-a provocat la finele lunii octombrie a anului trecut, la Spitalul Municipal Rădăuţi.

Bărbatul îi ameninţase şi îi înjurase pe cei care fac parte din personalul de pază a spitalului, precum şi pe pacienţii şi personalul medical al secţiei, tulburând ordinea şi liniştea publică. Furia acestuia s-a declanșat mai ales când a dat cu ochii de un poliţist pe care îl cunoștea de mai multă vreme.

Bărbatul din Suceviţa a părăsit la un moment dat spitalul, fiind găsit de poliţiști pe terasa unei benzinării din apropiere. Acolo a fost încătușat, iar apoi dus în arestul poliţiei judeţene.

Vatamaniuc a fost arestat preventiv imediat după scandalul provocat la Spitalul municipal Rădăuţi, astfel că din pedeapsa de 1 an și 4 luni de închisoare se va scădea perioada de arest preventiv, de la 28 octombrie 2018 și până când sentinţa va rămâne finală.

 

Condamnat pentru tentativă de omor: a lovit cu sabia direct spre capul victimei

Tiberius Gheorghe Vatamaniuc a fost condamnat pentru tentativă de omor la 7 ani și 6 luni de închisoare, sentinţa rămânând definitivă în martie 2013.

Vatamaniuc a fost condamnat iniţial la şase ani de închisoare de către Tribunalul Suceava, iar apoi, în apel, Curtea de Apel i-a mărit pedeapsa la zece ani de închisoare. Rădăuţeanul a atacat sentinţa și la a treia instanţă, cum avea dreptul pe atunci, iar pedeapsa finală a fost stabilită la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Faptele s-au petrecut în noaptea de 12 spre 13 august 2011, în incinta Clubului River din Rădăuţi. Conform anchetei procurorilor, Vatamaniuc a încercat să-l lovească în cap cu o sabie, cu o lamă de 68 de cm lungime, pe un tânăr din Volovăţ, acesta din urmă scăpând după ce a reuşit să pareze cu mâna lovitura. El a fost tăiat adânc în zona cotului, iar pentru îngrijiri medicale a avut nevoie de o perioadă de 56-58 de zile.

Conform rechizitoriului de trimitere în judecată, autorul a acţionat după un conflict spontan cu victima, pe fondul consumului de alcool. A intrat cu sabia în club şi s-a îndreptat spre victimă, lovind-o fără ezitare.

Ieşit din local, Vatamaniuc s-a urcat într-o maşină de teren (un Mitsubishi Pajero) şi a intrat cu autoturismul pe terasa localului, provocând pagube mari, dar şi foarte multă panică printre zecile de clienţi martori la nebunia din acea seară.

Pe lângă tentativă de omor el a fost judecat și pentru ultraj contra bunelor moravuri şi pentru port fără drept de armă albă. După atac, individul a fost o perioadă de timp fugar, judecătorii emiţând pe numele său un mandat de arestare în lipsă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eliberat condiţionat pentru tentativă de omor, condamnat din nou, după ce a făcut un scandal monstru la Spitalul Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 3014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eliberat condiţionat pentru tentativă de omor, condamnat din nou, după ce a făcut un scandal monstru la Spitalul Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei