Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 15 (7016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Siguranţă

Două ordine de protecţie provizorii emise în aceeaşi zi, pentru cazuri de violenţă în familie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Schimbarea legislaţiei în domeniul emiterii ordinelor provizorii de protecţie anunţă vremuri grele pentru partenerii de viaţă violenţi, care îşi terorizează consoartele. Noua legislaţie dă posibilitatea intervenţiei directe a poliţiştilor pentru garantarea siguranţei şi drepturilor victimei, prin emiterea unor ordine provizorii de protecţie pe o perioadă de 5 zile, până la emiterea unei hotărâri judecătoreşti în acest sens, de către instanţă.

Cu trei astfel de cazuri s-au întâlnit poliţiştii suceveni într-o singură zi, în două dintre ele fiind oportună emiterea unor ordine de protecţie provizorii, după ce poliţiştii au constatat că viaţa sau integritatea fizică a două femei a fost pusă în pericol în urma agresiunilor suferite din partea partenerilor de viaţă.

 

Ordin de protecţie pentru o femeie agresată zeci de ani în căsnicie

O sesizare venită din partea unei rude aflate în străinătate îi anunţa pe poliţiştii din oraşul Vicovu de Sus despre faptul că o femeie de 47 de ani din localitate a fost lovită de către soţul ei.

La domiciliul celor doi au fost identificaţi cei doi soţi, care le-au spus poliţiştilor că s-au certat, femeia având leziuni la ochiul drept. Femeia a fost condusă la sediul poliţiei, unde a fost audiată şi i s-a adus la cunoştinţă faptul că are dreptul emiterii unui ordin de protecţie provizoriu pe o perioadă de 5 zile, respectiv 120 de ore, împotriva soţului ei. Ea le-a povestit oamenilor legii că este căsătorită cu soţul ei de 29 de ani, perioadă în care acesta a fost un agresiv cu ea atât verbal, cât şi fizic, femeia suferind din această cauză o degradare a stării psihice, care a necesitat de multe ori internarea în spital. Ea a recunoscut că leziunile de la ochi fuseseră produse de soţul ei cu o seară înainte şi că doreşte emiterea unui astfel de ordin pentru protecţia ei. Ea a spus că nu doreşte să se întoarcă la domiciliu şi că doreşte să locuiască la părinţii ei din oraşul Vicovu de Sus.

Femeia de 47 de ani nu vrea să depună plângere penală împotriva soţului ei, întrucât intenţionează să divorţeze de acesta în perioada următoare, după care să plece în străinătate. Poliţiştii fac în continuare cercetări în cadrul unui dosar penal deschis pentru violenţă în familie. Ei au emis un ordin de protecţie provizoriu, care va fi prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Rădăuţi în termen de 24 de ore pentru a fi supus avizării.

 

Patru dosare penale pentru violenţă în familie pe numele unui bărbat, înregistrate în ultimii 7 ani

Cu un caz deosebit de grav s-au confruntat poliţiştii din municipiul Suceava, după ce o femeie de 52 de ani din oraş a solicitat intervenţia acestora. Femeia le-a povestit că joi după-amiază fusese agresată de soţul ei, în vârstă de 57 de ani, şi cerea ajutorul acestora. Poliţiştii au audiat victima, completând  formularul de evaluare a riscului şi constatând un risc iminent. În acelaşi timp s-au verificat plângerile înregistrate la Politia Municipiului Suceava, unde s-a constatat existenţa a patru dosare penale înregistrate din anul 2011 până în prezent, îndreptate împotriva soţului femeii, toate pentru violenţă domestică. Poliţiştii s-au deplasat apoi la locuinţa comună a celor doi soţi pentru a pune în aplicare ordinul de protecţie şi înlăturarea agresorului din domiciliu. Bărbatul de 57 de ani se afla în stare de ebrietate, era agitat şi cu un comportament imprevizibil, poliţiştii fiind nevoiţi să-l imobilizeze şi să-l încătuşeze. Ei i-au adus la cunoştinţă măsurile dispuse prin intermediul ordinului de protecţie şi obligaţiile pe care acesta le are, după care a fost internat la Secţia de Psihiatrie Burdujeni, pentru a primi tratament de specialitate. Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două ordine de protecţie provizorii emise în aceeaşi zi, pentru cazuri de violenţă în familie.
 Vizualizări articol: 1918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două ordine de protecţie provizorii emise în aceeaşi zi, pentru cazuri de violenţă în familie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei