Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 10 (7011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri coercitive

Amenzi de până la 1.500 de lei pentru obstrucționarea ridicării deșeurilor menajere, în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O situație des întâlnită la Suceava, blocarea căilor de acces către buncărele de gunoi care deservesc o zonă, cu mașini parcate aiurea, se va dovedi „usturătoare” pentru șoferii neglijenți sau tupeiști. Suceveanul care și-a găsit săptămâna trecută mașina acoperită cu gunoaie – lecție dată de locuitorii din zonă, pentru a nu mai bloca accesul utilajelor de salubrizare la containere, a scăpat ieftin, pentru că risca să scoată din buzunare chiar și 1.500 de lei amendă, dacă cineva îl reclama la Poliția Locală.

După ce numeroase situații de acest gen au fost semnalate în oraș atât de cetățeni cât și de firmele care se ocupă de salubrizarea orașului, care nu pot să își facă treaba din cauza acestor obstacole, printr-o decizie de Consiliu Local, recent adoptată, Poliția Locală Suceava a primit puteri sporite, astfel încât poate aplica amenzi foarte mari chiar și în astfel de situații.

Mai exact, în regulamentul de Salubritate actualizat la finele anului trecut, „obstrucționarea căilor de acces a mijloacelor de transport pentru ridicarea deșeurilor municipale” constituie o contravenție, care se sancționează cu amenzi cuprinse între 800 și 1.500 de lei pentru persoane fizice, în vreme ce pentru persoane juridice, amenda este mai mare, de la 1.500 la 2.500 de lei.

„Noi am trecut deja la aplicarea deciziei de Consiliu Local, au fost date inițial avertismente iar ulterior și amenzi, fiind prezenți în teren la astfel de situații, ori de câte ori am fost solicitați. Nu avem cum să asigurăm polițiști locali la toate zonele de colectare a deșeurilor, nici nu avem atîția oameni în toată instituția, dar răspundem prompt la toate solicitările și luăm măsurile necesare”, a precizat șeful Poliției Locale, Ovidiu Doroftei.

 

Principalele zone cu probleme de obstrucționare a ridicării deșeurilor menajere

Între timp, ca urmare a numeroaselor situații semnalate din teren de echipele de colectare a deșeurilor, responsabilii de salubrizare din Primăria Suceava au întocmit o listă a locațiilor în care se confruntă adesea cu blocarea accesului către platformele de colectare a deșeurilor.

Cele mai multe sunt în cartierul George Enescu, urmat de Zamca și Burdujeni.

În cartierul George Enescu, una din zonele cu probleme este chiar la bulevardul principal – punctul de colectare amplasat lângă Liceul cu Program Sportiv, pe strada Luceafărului – lângă punctul termic, la Bulevardul George Enescu – la gang, între T94 și T95, iar pe strada Narciselor, lângă punctul trafo.

Două zone cu probleme mari de blocare a accesului către punctele de colectare a deșeurilor sunt pe strada Grigore Ureche – în spate la Romcontrol și pe aleea de legătură între strada Grigore Ureche cu strada Mărășești, în vreme ce pe strada Mărășești, blocajele apar adesea la amplasamentul din fața blocului A5, spre Colegiul Medicilor.

Pe strada Ștefan Tomșa probleme se înregistrează la amplasamentul din parcare, pe strada Alexandru cel Bun – vizavi de Grădinița Așchiuță.

În cartierul Burdujeni sunt patru zone cu probleme – pe strada Eroilor, la blocul de garsoniere, pe strada Păcii în spatele blocului 119 sc. F, pe strada Bujorilor  vizavi de blocul 101 și pe strada Muncii, la garaje.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de până la 1.500 de lei pentru obstrucționarea ridicării deșeurilor menajere, în Suceava.
 Vizualizări articol: 2497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Amenzi de până la 1.500 de lei pentru obstrucționarea ridicării deșeurilor menajere, în Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei