Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 10 (7011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Anul trecut

745 de sesizări de violenţă în familie, din care 522 au fost confirmate, la Protecția Copilului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din statisticile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava rezultă că anul trecut au fost înregistrate 745 de sesizări de violenţă în familie, din care 522 au fost confirmate (422 de cazuri de neglijare, 31 de abuz fizic, 8 cazuri de abuz sexual, 58 de cazuri de abuz emoțional, trei cazuri de exploatare prin muncă). Prin mijloacele pe care le are la dispoziţie Protecţia Copilului Suceava, dar şi în colaborare cu primăriile, reprezentanţii instituţiei de protecţie socială încearcă să intervină şi să ajute cât mai multe astfel de familii şi cât mai mulţi copii abuzaţi. Sunt şi cazuri grave, în care se impune internarea în regim de urgenţă a minorilor abuzaţi, în Centrul de primire a copilului în regim de urgență. Aici ajung copiii aflați în situaţie de risc. Imediat se face un plan de servicii, se ia legătura cu primăria de unde aparţine minorul, se cere o anchetă socială, se stă de vorbă cu minorul, cu cei care aduc minorul în centru, poliţie, reprezentanţi ai primăriei, pentru a cunoaşte care este situaţia acestuia, iar minorul intră într-un program de consiliere psihologică.

 

2.341 de copii din județ sunt încadrați în grad de handicap

Tot anul trecut, au fost încuviințate 57 de adopții (56 naționale și una internațională). Pentru 38 de copii din sistemul de protecție a fost stabilită măsura încredințării în vederea adopției și au fost deschise proceduri de adopție pentru 35 de copii. DGASPC Suceava are în evidenţă 8.476 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, proveniţi din 6.096 familii, din care: 1.381 de copii cu ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, 6.401 de copii cu un părinte plecat la muncă în străinătate și 694 de copii cu un părinte unic susţinător plecat la muncă în străinătate.

La sfârșitul anului trecut, erau înregistrați în statisticile DGASPC Suceava 1.590 de copii/tineri care beneficiază de o măsură specială de protecție, din care: copii/tineri în plasament la asistenți maternali profesioniști – 557; copii/tineri în plasament în familia lărgită – 384; copii/tineri în plasament la familii/persoane fără grad de rudenie – 117; copii/tineri în plasament în servicii de tip rezidențial din structura DGASPC Suceava – 400; copii/tineri în plasament în servicii de tip rezidențial private – 132.

De asemenea, 307 copii beneficiază de servicii de zi, din care: 155 de copii beneficiază de servicii de zi (centru de zi și centre de recuperare), 152 de copii beneficiază de serviciile echipelor mobile. DGASPC Suceava are înregistrați 354 de asistenți maternali profesioniști care au copii în plasament. În județul Suceava, 851 de persoane adulte sunt asistate în centre rezidențiale destinate persoanelor adulte cu handicap, iar 69 de persoane beneficiază de serviciile centrelor de zi. Tot din statistici rezultă că în județul Suceava sunt 2.341 de copii încadrați în grad de handicap și 20.895 de persoane adulte încadrate în grad de handicap.

 

Colaborări cu instituții de stat și private

DGASPC Suceava a încheiat anul trecut protocoale de colaborare cu Consiliul Județean Suceava și 111 consilii locale de pe raza județului Suceava, având ca obiective principale, după cum ne-a spus Nadia Crețuleac, directorul executiv al DGASPC Suceava,„respectarea și promovarea drepturilor copilului din comunitate în vederea prevenirii separării de familia sa, îmbunătățirea calității vieții și serviciilor acordate copilului aflat în situație de risc și familiei acestuia. De asemenea, DGASPC Suceava a încheiat convenții de colaborare cu 39 de organisme private și instituții publice în domeniul asistenței sociale”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 745 de sesizări de violenţă în familie, din care 522 au fost confirmate, la Protecția Copilului Suceava.
 Vizualizări articol: 1516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
745 de sesizări de violenţă în familie, din care 522 au fost confirmate, la Protecția Copilului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei