Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 9 (7010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Folosit intens

Ordin de protecţie provizoriu pentru un bătrân în vârstă de 84 de ani agresat de fiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiștii au început să se folosească tot mai des de instrumentul emiterii de ordine provizorii de protecţie, în cazurile de violenţă în familie. Ultimul caz s-a înregistrat la Iacobeni, unde pe 10 ianuarie poliţiștii din localitate au fost sesizaţi că un bătrân în vârstă de 84 de ani, localnic, a fost lovit de fiul său.

Din cercetări a rezultat că în ziua de 9 ianuarie, în jurul orei 14.00, fiul bătrânului, în vârstă de 50 de ani, aflat în stare avansată de ebrietate, a intrat în camera în care locuiesc părinţii săi și l-a lovit cu palma în zona feţei pe tatăl său. Octogenarul a căzut pe un pat, iar fiul său, susţine bătrânul, a vrut să-l strângă de gât.

Bătrânul o îngrijește pe soţia sa, bolnavă de cancer, iar fiul lor s-a mutat cu ei recent, după ce bătrâna s-a îmbolnăvit, a mai rezultat din cercetări. Fiul este cunoscut ca mare consumator de alcool, nu are surse de venit și a fost internat de mai multe ori la Psihiatrie. Scandalurile anterioare din familie au plecat de la faptul că fiul îi cere tatălui bani pentru a-și cumpăra alcool și ţigări.

Având în vedere situaţia per ansamblu, la solicitarea bătrânului, poliţiștii au emis ordinul de protecţie provizoriu, începând din data de 10 ianuarie, pe o perioadă de 5 zile, fiul având interdicţia de a se apropia la mai mult de 10 metri de tatăl său. Fiul stă în același imobil, dar are și o intrare separată.

Poliţiștii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie.

Bătrânul are posibilitatea de a obţine un ordin de protecţie pe termen mai lung, care însă se emite de către instanţa de judecată.

Aceste ordine provizorii, pe 5 zile, au fost introduse tocmai pentru a se putea acoperi zilele care se scurg până când instanţa judecă în regim de urgenţă solicitarea unei persoane de a i se emite un ordin de protecţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ordin de protecţie provizoriu pentru un bătrân în vârstă de 84 de ani agresat de fiu.
 Vizualizări articol: 2002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ordin de protecţie provizoriu pentru un bătrân în vârstă de 84 de ani agresat de fiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei