Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 9 (7010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate publică

Aproape 34.000 de suceveni s-au vaccinat antigripal; la medicii de familie mai sunt circa 2.700 de doze de vaccin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii de familie din județul Suceava mai au disponibile circa 2.700 de doze de vaccin antigripal, dar sunt și cabinete la care acest produs a fost epuizat. Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Liliana Grădinaru, a declarat, ieri, că de la debutul campaniei de vaccinare antigripală şi până în data de 6 ianuarie a.c., în judeţul Suceava s-au vaccinat împotriva gripei sezoniere 33.968 de persoane. Pentru acest sezon, județului nostru i-au fost repartizate, de către Ministerul Sănătății, 36.670 de doze, din care au fost consumate aproape 34.000 de doze. Toată cantitatea de vaccin a fost distribuită cabinetelor medicilor de familie, spitalelor etc. Dr. Grădinaru a spus că au fost medici care au contactat telefonic DSP, în vederea alocării suplimentare de vaccin, dar nu au făcut nici o solicitare scrisă în acest sens. Oricum, în stocul DSP nu există vaccin antigripal, o eventuală suplimentare putând fi făcută doar de Ministerul Sănătății. Numărul total de persoane vulnerabile din județ, stabilit pe baza datelor transmise de medicii de familie, este de aproximativ  46.000.

Vaccinul împotriva gripei sezoniere se administrează gratuit și este destinat pacienților cu boli cronice spitalizați în unitățile medicale, în scopul prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale cauzate de contactarea infecției prin gripă; pacienților cu afecțiuni cronice din spitalele/secțiile de boli cronice; personalului medico-sanitar din secțiile ATI, neonatologie și celui care activează în serviciul de ambulanță și face parte din echipajele de intervenție de pe ambulanțe.

 

La grupele de risc vaccinul antigripal se administrează gratuit

Prin medicii de familie, vaccinarea antigripală se face de asemenea gratuit, la următoarele categorii de populație: persoane cu vârsta între 6 luni și 64 de ani cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm bronșic și persoanele cu infecție HIV; femeile gravide; personalul medico-sanitar și auxiliar din unitățile sanitare care prin natura activității vine în contact respirator cu pacienții sau cu asistații; persoanele rezidente în instituții de asistență socială, precum și persoanele care  acordă asistență medico-socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc crescut; persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste această vârstă.

Reamintim că numai în cursul săptămânii trecute, în județ s-au înregistrat peste 950 de cazuri de infecţii respiratorii şi pneumonie. Au fost raportate 643 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 43 de internări, cele mai multe îmbolnăviri, 178, fiind înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani, urmată de grupa de vârstă 15-49 de ani, cu 139 de cazuri.

În intervalul de timp menţionat, au mai fost raportate 311 cazuri de pneumonie, cu 109 internări, cele mai multe îmbolnăviri fiind înregistrate la grupa de vârstă 0-1 an, cu 71 de cazuri, şi la grupa de vârstă 2-4 ani, cu 65 de cazuri.

Prezența unui virus gripal a fost confirmată într-un singur caz, la un bărbat în vârstă de 65 de ani, din zona Gura Humorului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 34.000 de suceveni s-au vaccinat antigripal; la medicii de familie mai sunt circa 2.700 de doze de vaccin.
 Vizualizări articol: 1539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 34.000 de suceveni s-au vaccinat antigripal; la medicii de familie mai sunt circa 2.700 de doze de vaccin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei