Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 7 (7008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buget participativ

Sucevenii pot vota online proiectele care să fie finanţate cu un milion de euro în 2019

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Selecţia proiectelor depuse de suceveni pentru bugetul participativ al anului 2019 a fost finalizată. Dintr-un total de 43 de proiecte de pe platforma online IMPLICAT de pe site-ul Primăriei Suceava au fost selectate ca eligibile 29, restul fiind respinse de comisie, din diferite motive.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că votarea celor 29 de proiecte eligibile poate fi făcută din data de 10 ianuarie, de la ora 00.00, până pe 17 ianuarie.

Primele 10 proiecte, în ordinea numărului de voturi, vor beneficia de o finanţare totală de 1 milion de euro, finanţarea maximă pentru fiecare în parte fiind de 100.000 de euro.

Pe lista propunerilor validate, care pot fi votate începând de astăzi, se numără asfaltarea străzii Eroilor; modernizarea unor reţele de străzi în Iţcani – Barbu Lăzăreanu, Emil Racoviţă, Epaminonda Bucevschi, Stadionului, Pictor Dumitru Dacian, Eugen Lovinescu; repararea parcului Curtea Domnească; asfaltarea străzilor Ion Dragoslav, Traian Popovici, Anton Holban, Micşunelelor, Iasomiei şi Ilie Ilaşcu;  reabilitare trotuare şi parcări pe străzile Staţiunii şi Victoriei, în Obcini; reparaţii străzi Mihail Kogălniceanu şi Mircea Şeptilici, dar şi modernizarea străzilor Barbu Ştefănescu Delavrancea şi Emil Cioran.

La capitolul spaţii verzi şi locuri de joacă au fost validate propunerile „socializare în aer liber – Aleea Nucului – Vasile Bumbac” şi „revitalizare peisagistică a municipiului Suceava”.

Pe lista de propuneri acceptate se numără şi amenajarea unui teren de sport multifuncţional pentru copii pe strada Victoriei – în Obcini, a unui parc de joacă pentru copii în zona Penny Market Burdujeni, amenajarea unor soluţii de traversare pentru pietoni în zona pasajului CFR de la Iţcani, realizarea sistematizării rutiere şi amenajare parcări pe strada Şerban Rusu Arbore – zona ANL Metro, a unor măsuri pentru siguranţa pietonilor pe Calea Unirii, până la Grupul Şcolar, amenajarea unei piste de biciclete cu sistem de supraveghere video în zona Aleea Dumbrăvii, iluminarea unei alei în zona centrală, amplasarea de containere pentru reciclare haine, realizarea unui centru pentru tineret în Suceava, dar şi implementarea sistemului online „Suceava Alert”.

Pe lista proiectelor care nu au fost validate de comisia de analiză se numără introducerea de utilităţi şi asfaltarea străzii Petre Ţuţea, din zona Aleea Dumbrăvii, deoarece este privată şi nu se poate interveni acolo, modernizarea Pieţei Agroalimentare Iţcani, realizarea unei linii de transport public preorăşenească – sat Bulai, care nu intră în aria de competenţă a Primăriei Suceava, montarea unui lift în Policlinica Areni, deoarece clădirea este privată, solicitarea de fluidizare a traficului pe strada Alexandru cel Bun, prin deschiderea ambelor benzi, precum şi proiectul de amplasare de panouri luminoase de afişaj, cu programul de circulaţie, în toate staţiile de autobuze TPL, deoarece este proiect depus în acest sens pe fonduri europene.

Alt proiect respins este cel al unui centru de închiriere biciclete – Velo Suceava, motivaţia oficialităţilor fiind că au demarat deja un proiect, dar pentru biciclete electrice.

Propunerea de amenajare a unei săli moderne pentru cununiile civile a fost respinsă deoarece este deja prinsă în proiectul de reabilitare a sediului Primăriei Suceava, cel de modernizare a transportului public tot pentru că există deja un proiect demarat, pe fonduri europene, în vreme ce proiectul „Scena artelor”, care urma să fie amplasată în parcul „Trei bărboşi”, nu este realizabil deoarece terenul aparţine Palatului de Justiţie.

Două proiecte, unul de extindere în Obcini a unei filiale pentru Biblioteca Bucovinei, precum şi „Biblioteca digitală a Sucevei”, au fost respinse deoarece instituţia care urma să le implementeze şi să beneficieze de acestea nu poate fi finanţată de la bugetul local, ea aparţinând de Consiliul Judeţean.

Tot la „respinse” se găseşte şi proiectul de alimentare cu gaz metan a cartierului Europa, dar şi realizarea unei piste pentru biciclete electrice de la McDonald’s până la fostul Galleria Mall, pentru că nu există spaţiu pe bulevardul principal.

„Sigur, vom ţine cont şi de celelalte sugestii, în funcţie de valoarea lor, dacă bugetul alocat nu se va consuma în totalitate, e posibil să acceptăm mai multe”, a adăugat edilul sucevean, care a îndemnat cetăţenii să intre pe platforma online şi să voteze proiectul pe care îl vor pus în practică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii pot vota online proiectele care să fie finanţate cu un milion de euro în 2019.
 Vizualizări articol: 1852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sucevenii pot vota online proiectele care să fie finanţate cu un milion de euro în 20195.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chișca din cartofi Preparatul, numit și cârnați de cartofi sau ”cârnați păcăliți”, este de origine rusă sau ucraineană, dar se pregătește și prin Bucovina, mai ales acolo unde există populație ucraineană. Rețeta poate fi considerată economică,... Citeşte