Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 7 (7008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiții

Primarul Ion Lungu a prezentat lista de priorități pentru bugetul Sucevei în 2019

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul local al municipiului Suceava va fi aprobat, în cel mai bun caz, pe la jumătatea lunii viitoare, fiind condiționat de aprobarea bugetului de stat, care nu a fost prezentat încă, pânăla asumarea acestuia fiind necesari mai mulți pași.

În aceste condiții, municipalitatea suceveanăva funcționa în baza unui buget estimativ, apropiat de cel al anului anterior, de 300 de milioane de lei.

Tocmai de aceea, primarul Sucevei, Ion Lungu, a prezentat lista de priorități la investiții pe anul în curs.

Primele pe listăsunt cofinanțările necesare pentru implementarea mai multor proiecte europene –autobuze electrice pentru TPL, modernizarea clădirii fostului cinematograf din Ițcani, proiectele grădinițelor din Centru, Ițcani și Burdujeni Sat, zona de agrement de pe râul Suceava, proiectele pentru unitățile școlare "Petru Rareș" și "Petru Mușat".

Realizarea platformei betonate pentru TPL, în Burdujeni Sat, pentru autobuzele electrice și demararea lucrărilor la Podul Unirii sunt principalele investiții care vor fi demarate în primăvară, din fonduri proprii.

Pentru 2019 se intenționează inaugurarea primului tronson de gaz metan din Burdujeni Sat, actualizarea proiectului de reabilitare a sediului Primăriei Suceava, finalizarea lucrărilor de utilități în cartierul Europa – apă, canal, energie electrică, străzi, demararea lucrărilor de modernizare a Ștrandului Ițcani, introducerea încălzirii în Bazar, din sistemul centralizat, acoperirea Patinoarului artificial Areni cu bani din bugetul propriu, realizarea proiectului tehnic pentru Sala Polivalentă, modernizarea  Pieței George Enescu, etapa a II-a la zona de agrement – instalații de tiroliene, demararea lucrărilor de realizare a unei sere floricole, reabilitare rețele termice, prin depunere proiect POIM, dar și pentru fonduri norvegiene și guvernamentale.

Asfaltarea străzilor de pământ – Lev Tolstoi, Micșunelelor, Barbu Delavrancea, Crângului, Ștefan Luchian, Trăian Țăranu, Emil Cioran, Ștefan Tomșa, Trăian Popovici se numără de asemeni pe lista de priorități, la fel ca și o serie de extinderi la rețelele iluminat public și gaz metan, demararea programului de îngropare a cablurilor – lucrare care va fi scoasă la licitație anul acesta, reabilitare termică a blocurilor, finalizare PUG, transferul Clubului Sportiv Municipal la Primărie, cumpărarea activelor fostei TASA, pentru a fi puse bazele transportului public metropolitan, implementarea colectării selective a deșeurilor, implementarea studiului circulație, în contextul anunțatei finalizări a rutei ocolitoare nr. 1, transferul a 144 ha de pădure-parc de la Romsilva, precum și demararea de proiecte în cadrul Asociației „Moldova se dezvoltă”, anunțată oficial la finele anului trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Ion Lungu a prezentat lista de priorități pentru bugetul Sucevei în 2019.
 Vizualizări articol: 2606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Primarul Ion Lungu a prezentat lista de priorități pentru bugetul Sucevei în 20191.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chișca din cartofi Preparatul, numit și cârnați de cartofi sau ”cârnați păcăliți”, este de origine rusă sau ucraineană, dar se pregătește și prin Bucovina, mai ales acolo unde există populație ucraineană. Rețeta poate fi considerată economică,... Citeşte