Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 289 (6999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 27 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019

 

Joi, 27 decembrie

Moromeţii II, la Vatra Dornei

Cel mai de succes film românesc din ultimii 25 de ani, Moromeţii II, va avea o proiecţie specială la Vatra Dornei, pe 27 decembrie, la Casa de Cultură ,,Platon Pardău", de la ora 18:00. Biletele sunt disponibile la Casa de Cultură. Moromeţii II continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, şi-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el şi cea de-a doua soţie, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi. Distribuţia este una de excepţie şi reuneşte câţiva dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi actori români. În rolurile principale publicul îi va vedea pe Horaţiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete) şi Iosif Paştina (Niculae Moromete), aflat la debutul într-un rol principal în cinema etc.

 

Spectacol de datini şi obiceiuri, la Câmpulung Moldovenesc

Spectacol de datini şi obiceiuri, pe 27 decembrie, de la ora 14:00, în centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

 

Festivalul „Porniţi plugul, măi flăcăi!”, la Căminul Cultural din Todireşti

De la ora 14:00, Festivalul "Porniţi plugul, măi flăcăi!", ediţia a VI-a, la Căminul Cultural din Todireşti. Intrarea este liberă.

 

Festivalul Internaţional „Obiceiuri de Iarnă”, în centrul Sucevei

Pe 27 decembrie este programată parada obiceiurilor de iarnă în municipiul Suceava. Astfel, parada organizată în cadrul Festivalului Internaţional „Obiceiuri de Iarnă” va începe de la ora 11:00, în centrul Sucevei, după care, de la ora 12:00, pe esplanada Casei de Cultură va începe un spectacol susţinut de formaţii din judeţul Suceava, regiunea Cernăuţi (Ucraina) şi Republica Moldova.

 

Sâmbătă, 29 decembrie

„Lacul lebedelor”, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava

„Lacul lebedelor”, pe 29 decembrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava. Este vorba de Turneul Naţional al Companiei “St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov”.
Muzica de P.I. Ceaikovski. Libretul: Vladimir Berghicev şi Vasilie Gheltzer. Coregrafia: Marius Petipa şi Lev Ivanov. Scenografia: Evgenii Gurenco. Biletele costă 100, 120 sau 150 de lei (în funcţie de aşezarea în sală) şi pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul I, telefon 0230 523 718.

 

Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă „Porniţi plugul, Feţi frumoşi!”, la Vatra Dornei

În cadrul proiectului „Crăciun în Bucovina”, pe 29 decembrie, de la ora 11:00 şi până la 19:00, la Vatra Dornei va avea loc Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă „Porniţi plugul, Feţi frumoşi!”. În aceeaşi zi, între orele 11:00 şi 19:00, în oraşul Broşteni va fi organizat un alt festival de datini şi obiceiuri, „Porniţi plugul, gospodari!”. Ediţia de anul acesta a proiectului „Crăciun în Bucovina” se va încheia cu „Festivalul obiceiurilor de iarnă pe stil vechi”, care va avea loc în perioada 13-15 ianuarie 2019, în comuna Drăguşeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei