Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 274 (6984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Deputatul Ioan Balan cere Guvernului să-şi respecte promisiunea de a ieftini medicamentele cu 35%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, şi i-a solicitat ca actuala coaliţie de guvernare să-şi respecte promisiunile făcute pentru acest domeniu. Mai exact, Ioan Balan cere guvernanţilor să ia măsurile care se cuvin pentru reducerea preţului la medicamente cu 35%.

„Guvernele s-au mai angajat să actualizeze permanent lista cu medicamente compensate, astfel încât cea mai vulnerabilă categorie de pacienți, pensionarii cu venituri mici, să își poată asigura medicația lunară de care depinde chiar viața lor. Din păcate, la mai bine de 2 ani distanță, prețul medicamentelor nu a scăzut, ci a crescut, iar din cauza unor măsuri administrative impuse de Guvern, zeci de categorii de medicamente generice, cele mai ieftine, au dispărut cu totul din stocurile farmaciilor și din producția fabricilor de medicamente. Nici lista cu medicamente compensate nu a suferit ajustările promise, iar multe case teritoriale de asigurări de sănătate nu au avut bani pentru medicamente compensate, până la a doua rectificare bugetară operată în luna noiembrie 2018”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentarul liberal de Suceava cere lămuriri clare din partea ministrului Sorina Pintea şi vrea să afle dacă angajamentul reducerii prețului medicamentelor cu minimum 35%, față de nivelul pe care acestea îl înregistrau în luna decembrie a anului 2016, va fi respectat.

„Vă solicit să precizați câte medicamente generice (cele mai ieftine) au dispărut din farmaciile din România în ultimii 2 ani și câte sunt în riscul de a nu mai fi produse și distribuite în anul 2019?. Vă solicit să precizați dacă în anul 2019 s-au asigurat sume suficiente pentru finanțarea medicamentelor compensate. De asemenea, vă rog să precizați când va avea lor o nouă evaluare și actualizare a listei de medicamente compensate”, sunt întrebările adresate de Ioan Balan ministrului Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan cere Guvernului să-şi respecte promisiunea de a ieftini medicamentele cu 35%.
 Vizualizări articol: 1301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan cere Guvernului să-şi respecte promisiunea de a ieftini medicamentele cu 35%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei