Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 267 (6977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaştere

CJ Suceava va acorda premii băneşti substanţiale elevilor care obţin performanţe şcolare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava va acorda premii băneşti substanţiale elevilor din învăţământul preuniversitar care vor obţine performanţe şcolare deosebite. Deliberativul judeţean urmează să voteze astăzi aprobarea regulamentului privind acordarea de stimulente financiare elevilor din învăţământul preuniversitar care au obţinut distincţii la competiţii şcolare judeţene, naţionale, internaţionale, precum şi profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că hotărârea supusă dezbaterii în şedinţa de astăzi are ca scop recunoaşterea şi susţinerea performanţei şcolare din învăţământul preuniversitar din judeţ, stabilind condiţiile şi modalităţile de acordare, cuantumul şi sursa de finanţare a stimulentelor financiare ce vor fi acordate elevilor suceveni care au obţinut distincţii la competiţiile şcolare, precum şi cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea lor.

„Susţinerea performanţei şcolare constituie o preocupare permanentă a Consiliul Judeţean Suceava, în acest sens fiind alocate, în  fiecare an, fonduri din bugetul propriu al judeţului pentru organizarea şi desfăşurarea olimpiadelor şi concursurilor şcolare judeţene. Prin acordarea de stimulente financiare elevilor şi cadrelor didactice se urmăreşte răsplătirea efortului depus de aceştia în obţinerea de rezultate deosebite la competiţiile şcolare”, a spus Gheorghe Flutur, care a adăugat că premiile pleacă de la 200 de lei şi pot să ajungă la 10.000 de lei.

El a explicat că vor fi acordate stimulente financiare elevilor înscrişi în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi celor din învăţământul particular şi confesional acreditat, din judeţul Suceava, care au obţinut premii în cadrul olimpiadelor pe discipline, al olimpiadelor de creaţie tehnico-ştiinţifică şi artistică şi al olimpiadelor sportive, organizate şi finanţate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

 

Premiu de 10.000 de lei pentru elevii care obţin primul loc la concursurile desfăşurate la nivel mondial

Potrivit proiectului, se vor acorda premii de 200 de lei/elev pentru distincţii la etapa judeţeană. Pentru distincţii la etapa naţională se vor acorda 500 de lei/elev pentru premiul I/locul I/medalie de aur; 400 de lei/elev pentru premiul II/locul II/medalie de argint şi 300 de lei/elev pentru premiul III/locul III/medalie de bronz. Pentru distincţii la etapa internaţională, categoria a II-a (desfăşurată la nivel european sau regional) se acordă 1.000 de lei/elev pentru premiul I/locul I/medalie de aur, 700 de lei/elev pentru premiul II/locul II/medalie de argint şi 600 lei/elev pentru premiul III/locul III/medalie de bronz. Pentru distincţii la etapa internaţională categoria I (desfăşurată la nivel mondial), premiile vor fi de 10.000 de lei/elev pentru premiul I/locul I/medalie de aur, 7.500 de lei/elev pentru premiul II/locul II/medalie de argint, 5.000 de lei pentru premiul III/locul III/medalie de bronz şi 2.500 de lei pentru menţiune/locul IV.

În cazul echipelor sau formaţiilor de elevi, pentru distincţii la etapa naţională se acordă 3.000 de lei/echipă (rezultând un stimulent financiar per elev în funcţie de numărul de elevi din echipă) pentru premiul I/locul I/medalie de aur, pentru echipe/formaţii cu un număr de peste 20 de elevi, şi 2.000 de lei/echipă pentru premiul l/locul l/medalie de aur, pentru echipe/formaţii cu un număr de până la 20 de elevi.

Pentru cadrele didactice, pentru distincţii la etapa naţională se acordă 300 de lei/profesor pentru premiul I/locul I/medalie de aur. Pentru distincţii la etapa internaţională categoria a II-a (desfăşurată la nivel european sau regional) se va acorda un premiu de 500 de lei/cadru didactic pentru premiul I/locul I/medalie de aur. Pentru distincţii la etapa internaţională, categoria I (desfăşurată la nivel mondial) se acordă premii de 3.000 de lei/cadru didactic pentru premiul I/locul I/medalie de aur, 2.000 de lei/profesor pentru premiul II/locul II/medalie de argint şi 1.000 de lei/cadru didactic pentru premiul III/locul III/medalie de bronz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava va acorda premii băneşti substanţiale elevilor care obţin performanţe şcolare.
 Vizualizări articol: 1143 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
CJ Suceava va acorda premii băneşti substanţiale elevilor care obţin performanţe şcolare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei