Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 255 (6965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimb aprobat

CJ Suceava a primit spaţiul în care intenţionează să amenajeze Muzeul de Artă al Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că instituţia pe care o conduce a primit spaţiul în care va fi amenajat Muzeul de Artă al Bucovinei, în municipiul Suceava. Gheorghe Flutur a declarat că în urma demersurilor pe care le-a făcut a fost aprobată realizarea unui schimb de imobile, care va permite înfiinţarea acestui muzeu.

Flutur a amintit că la începutul acestui an, printr-o Hotărâre a Consiliului Judeţean Suceava se trecea în domeniul public al statului o parte a unui imobil de pe str. Alexandru cel Bun, din Suceava, unde funcţionează Centrul Militar Judeţean, cu destinaţia de sediu al Serviciului Judeţean Suceava al Arhivelor Naţionale. El a arătat că imobilul primit la schimb în care va fi amenajat Muzeul de Artă al Bucovinei, cu o suprafaţă utilă de peste 600 de metri pătraţi, este situat în clădirea în care funcţionează Muzeul de Istorie.

„În momentul de faţă există deja peste 4.000 de obiecte de patrimoniu de artă care nu sunt expuse, respectiv picturi, gravuri şi sculpturi etc. Pentru obţinerea fondurilor necesare reabilitării clădirii în vederea înfiinţării unui muzeu de artă am pregătit deja un proiect transfrontalier, împreună cu Regiunea Cernăuţi, din Ucraina, valoarea acestuia ridicându-se la suma de un milion de euro. Este un proiect comun pe promovarea şi conservarea patrimoniului cultural şi istoric, în care lider de proiect este Muzeul Bucovinei, iar partener Muzeul de Artă din Cernăuţi”, a explicat preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a arătat că printre obiectivele acestui proiect se numără reabilitarea, conservarea şi valorificarea monumentelor de arhitectură sau muzee de artă, care reprezintă repere importante pentru istoria Sucevei şi a Bucovinei, promovarea muzeelor în circuitul turistic naţional, transfrontalier şi european, creşterea numărului de turişti prin optimizarea spaţiilor de expunere ale patrimoniului de artă, dar şi realizarea unui cadru optim al protecţiei, conservării şi valorificării colecţiilor existente.

„Prin înfiinţarea unui Muzeu de Artă la Suceava vom asigura şi spaţiul de expunere, depozitare şi de carantină al colecţiilor de artă – grafică, pictură, sculptură, salvarea monumentelor de arhitectură, în care vor fi valorificate colecţiile de artă. De asemenea, vor fi reorganizate, reamenajate şi modernizate spaţiile de expunere permanente şi temporare, sistemele şi mobilierul de expunere, precum şi sisteme interactive de prezentare a colecţiilor de artă”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

El a subliniat faptul că Muzeul de Artă va completa oferta culturală şi turistică a Bucovinei, urmând să devină un nou punct de atracţie în Suceava, întregind astfel paleta muzeelor din Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava a primit spaţiul în care intenţionează să amenajeze Muzeul de Artă al Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
CJ Suceava a primit spaţiul în care intenţionează să amenajeze Muzeul de Artă al Bucovinei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Muzeul este o mare necesitate! trimis de
(12 nov 2018, 12:44:01
Patrimoniul unui popor este identitatea culturala.
Prin conservarea si punerea în valoare a operelor de arta demonstram cat de mult ne respectam artistii si creatiile lor.

Succesul unui muzeu este proportional cu ambitia dimensiunii pe care vrem sa-o dam acelui muzeu.

Dimensiunea nu vrea sa însemne neaparat marimea muzeului, ci marimea si valoarea colectiei pe care vrem sa-o prezentam în acel muzeu.

Cu 600 de metri patrati mi-e frica sa nu para un muzeu ridicol.
2000/3000 de metri patrati ar trebui sa fie minim doar pentru expozitie permanenta, nu mai vorbesc de spatiul pentru depozitat arhiva muzeului.

Domnule presedinte Flutul, fiti ambitios daca vreti sa respectati arta, artistii si patrimoniul în grneral!

Un muzeu de anvergura trebuie sa contina o colectie de anvergura!

Valoarea ne-o dam singuri, nu trebuie sa ne puna altii în valoare.
4000 de obiecte nu sunt suficiente, colectia trebuie sa se mareasca, avem destui artisti de mare valoare în Romania si altii care au ales exilul.
Va rog sa nu-i uitati sau sa-i ignorati.
Nu asteptati sa treaca în vesnicie, sa le achizitionam operele cu milioane de euro peste mai multi ani. Acum este momentul!

Pentru un muzeu mare se vor gasi si multi donatori de opere de arta.

Demonstrati ca Suceava poate fi un exemplu pentru Romania, va stiu capabil.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei