Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 254 (6964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încă o tragedie

Biciclist accidentat mortal în timp ce se deplasa noaptea, pe carosabil, fără elemente reflectorizante

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 69 de ani, din comuna Baia, a fost accidentat mortal de o maşină în timp ce se deplasa pe lângă o bicicletă, pe marginea drumului. Tragedia s-a petrecut joi seară, în jurul orei 18.40, pe DJ 209A, între Cornu Luncii şi Mălini. Din primele cercetări ale poliţiştilor rezultă că biciclistul se deplasa pe partea carosabilă, fără a avea pe el sau pe bicicletă vreun element reflectorizant. Mai mult, poliţiştii rutieri au suspiciuni serioase că biciclistul-pieton era şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Din ancheta preliminară a poliţiştilor rezultă că Iulian N., un şofer în vârstă de 20 de ani, din comuna Cornu Luncii, aflat la volanul unui autoturism Skoda, cu care se deplasa pe direcţia Cornu Luncii spre Mălini, l-a surprins şi accidentat pe Vasile B., în vârstă de 69 de ani, din Baia, care se deplasa pe aceeaşi parte, dar din sens opus.

În lipsa oricărui elemente reflectorizant, şoferul nu avea cum să-l vadă la timp pe bărbatul de 69 de ani, mai ales că din măsurători rezultă că acesta se afla pe partea carosabilă. Impactul a fost mult prea violent, biciclistul fiind găsit decedat.  

Şoferul în vârstă de 20 de ani a fost verificat cu etilotestul, rezultând că nu a consumat alcool.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi continuă cercetările.     

Marea problemă este că în judeţul nostru astfel de accidente, cu pietoni sau biciclişti care provoacă accidente în care cad tot ei victime, sunt foarte frecvente. Analiza de bilanţ a Serviciului Rutier Suceava cu privire la primele nouă luni acestui an arată că indisciplina pietonilor este a doua cauză a accidentelor grave care au avut loc în judeţ, în timp ce erorile bicicliştilor reprezintă a treia cauză a accidentelor grave.

Concret, din cauza indisciplinei pietonilor (traversări neregulamentare, deplasare neregulamentară pe partea carosabilă sau pe timp de noapte) în primele nouă luni ale acestui an au avut loc 44 de accidente grave, soldate cu 13 morţi şi 31 de răniţi grav. Bicicliştii au provocat, prin erorile lor, 23 de accidente grave, soldate cu trei morţi şi 20 de răniţi grav. 

Aceste cifre spun totul despre cât de mulţi pietoni şi biciclişti cad victime în accidente în judeţul nostru. Şi aici este vorba de accidentele grave, la care se adaugă încă alte câteva zeci încadrate la accidente uşoare.

Din păcate, aceste accidente sunt o particularitate nefericită a judeţului nostru, care duce Suceava mai mereu în fruntea numărului de decedaţi în accidente rutiere. Alcoolul joacă un rol esenţial în multe dintre aceste accidente. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biciclist accidentat mortal în timp ce se deplasa noaptea, pe carosabil, fără elemente reflectorizante.
 Vizualizări articol: 1785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biciclist accidentat mortal în timp ce se deplasa noaptea, pe carosabil, fără elemente reflectorizante0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei