Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 246 (6956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Terorizat de talibani

Povestea cutremurătoare a unui refugiat de la Rădăuți, concurent în emisiunea „Chefi la cuțite”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Povestea de viață a unui concurent din sezonul 6 al emisiunii „Chefi la cuțite” i-a lăsat fără grai pe guralivii chefi din juriu - Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu.

Ali Bejzat, un concurent în vârstă de 26 de ani, originar din Afganistan, cu un simpatic accent moldovenesc, căpătat la Centrul de Refugiați din Rădăuți, le-a povestit celor din juriu șocanta sa poveste de viață.

Bucătar de meserie, acesta s-a apucat de muncă de tânăr, lucrând pentru armata americană din Afganistan.

„Pe unde o iei, pe ce drum o iei...explodează bomba! Ne-au prins talibanii pe drum, pe șofer l-a tăiat, a tăiat și o fetiță de 9 ani, a decapitat-o. Au dat foc mașinii, pe mine m-au luat și am crezut că mor. M-au lăsat să merg acasă, dar m-au amenințat că voi muri dacă mai muncesc pentru armată. Când talibanii s-au întors după mine, pe mine nu m-au găsit, dar l-au omorât pe tata...Am luat diplomă de bucătărie și am venit în România. Nu mai am voie în Afganistan, sunt în azil politic. Îmi văd frații doar pe internet. Le mai trimit bani”, a mărturisit concurentul.

A fugit din țara lui, a stat 16 ore nemâncat și nebăut, ascuns într-un tir. Șoferul nu a știut că există refugiați în mașină și așa Ali a ajuns la Rădăuți, la Centrul de Refugiați, unde a învățat meserie și limba română.

Acum locuiește de opt ani în România, unde este pizzer calificat.

„Sunt foarte fericit, aici e foarte liniștit. Dacă voi câștiga marele premiu din emisiune vor deschide o afacere ca să îi ajut pe orfanii români. Românii m-au ajutat pe mine foarte mult, să învăț limba și meseria, așa că acum simt că e rândul meu să îi ajut. Eu cum am trăit până acum, cu ceea ce am, pot trăi și de acum încolo”, a zis concurentul.

Ca să îi cucerească pe chefi, concurentul a gătit kabuli palaw cu kebab, o rețetă specială cu arome exotice, care i-a asigurat participarea mai departe în concurs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Povestea cutremurătoare a unui refugiat de la Rădăuți, concurent în emisiunea „Chefi la cuțite”.
 Vizualizări articol: 6037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Povestea cutremurătoare a unui refugiat de la Rădăuți, concurent în emisiunea „Chefi la cuțite”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de iaurt (yayla – rețetă originală turcească) Este unul dintre preparatele de care își amintesc cei ce au fost în vacanță pe la turci, dar se găsește și în bucătăria noastră dobrogeană, probabil tot din influență turcească. Este o ciorbă albă extrem de ușor de făcut, foarte... Citeşte