Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 246 (6956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Suntem buni doar la exerciţii

Patru sute de oameni, derutaţi şi ţinuţi pe loc de autorităţi depăşite de alarma cu bombă din tren

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Două trenuri InterRegio au fost blocate în staţii, patru sute de călători fiind direct afectaţi, după ce o persoană a sunat la 112 şi a anunţat, incoerent, că „în trenul de Timişoara” este o bombă. Apelul a fost unul scurt şi s-a întrerupt brusc, înainte ca operatorul să se lămurească măcar despre ce tren este vorba. De aici încolo s-a demarat o procedură de urgenţă standard, care însă a fost departe de a fi respectată. Totul pare a fi fost făcut doar pentru a fi făcut. Unul dintre trenuri a fost oprit în staţia Vama şi unul la Vatra Dornei. Nu este prea clar dacă la faţa locului au fost experţi genişti care să facă vreo verificare specifică, mai ales că distanţele între trenuri au fost mari, iar acestea au fost ţinute relativ puţin timp pe loc.

 

Haos total

Alarma s-a dat marţi seară, în jurul orei 19.00. Trenul InterRegio 1834 Timişoara Nord – Iaşi a fost oprit în staţia Vama, iar trenul IR 1765 Iaşi-Timişoara în Gara Vatra Dornei.

Primii care ar fi trebuit să gestioneze situaţia, în ceea ce priveşte măsurile de evacuare a călătorilor şi de izolare a trenurilor, sunt poliţiştii de la Serviciul Judeţean Transporturi Suceava. La modul concret însă, la postul de poliţie din Vatra Dornei nu este nici un poliţist, iar la Câmpulung Moldovenesc sunt trei, însă nu erau în tură de serviciu la acea oră. Proaspătul şef al Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, comisar-şef Ion Liviu Nica, este navetist de la Iaşi, iar la acea oră nu mai era de găsit decât la telefon.

 

Ba coborâţi din tren, ba urcaţi înapoi

Călătorii din trenul IR 1834 nu prea au înţeles ce se întâmplă.

Delia Cerbu călătorea de la Cluj-Napoca şi urma să ajungă cu trenul la Suceava. În Vama, trenul în care se afla s-a oprit.

„Nu ni s-a comunicat de la început despre ce e vorba, apoi din cauza agitaţiei ni s-a spus că este o alarmă cu bombă. Ne-am dat jos din tren, urmau să ne controleze, apoi şi-au dat seama că nu e bine ce au făcut şi ne-au dus înapoi în tren, unde ne-au legitimat”, a povestit tânăra. Până la urmă, tânăra a sunat pe cineva să vină să o ia cu maşina de la Vama la Suceava. În acest tren se aflau 180 de călători, iar garnitura a stat în staţia Vama în jur de o oră şi 15 minute. 

O femeie care venea cu acelaşi tren de la Arad împreună cu fetiţa sa a relatat şi ea despre perioada de confuzie totală. „Fetiţa plângea, ne-am dat jos din tren şi am chemat un taxi să ne ducă de la Vama la Humor, unde trebuia să coborâm, dar ne-au urcat înapoi în tren, de trei ori ne-au dat jos şi ne-au urcat, am crezut că mor acolo. Dacă era adevărat? Trebuia să ne scoată din tren ca să fim în siguranţă, nu? Dar ei au zis urcaţi înapoi în tren... Dacă era bombă acolo?”, era dezorientată femeia.

În celălalt tren, care circula în sensul spre Timişoara, erau în jur de 240 de călători. Acest tren a fost ţinut o oră în Gara Vatra Dornei.

În cazul ambelor trenuri, poliţiştii au insistat pe legitimarea cât mai multor persoane,  în vederea cercetărilor care vor urma, în căutarea celui care a sunat la 112.

 

Au fost sesizaţi şi procurorii DIICOT, pentru un posibil act de terorism 

Poliţiştii suceveni au luat legătura încă de marţi seară cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată (DIICOT), sesizând că fapta celui care a sunat la 112 ar putea intra în sfera terorismului. Este greu însă de crezut că s-ar putea ajunge la o astfel de încadrare a faptei, având în vedere despre ce a fost vorba. Pare mai degrabă doar un apel abuziv la 112, care poate fi sancţionat cu o amendă. Pentru asta mai trebuie însă ca cel care a sunat să fie depistat. Având în vedere prejudiciul mare suferit, CFR s-ar putea îndrepta împotriva celui care a realizat apelul fals pe cale civilă, pentru recuperarea prejudiciului. Până la astfel de acţiuni este însă cale foarte lungă. 

Este al doilea incident de acest fel în care este implicat în acest an acest tren de lung parcurs. La finele lunii iulie, o garnitură de tren Iaşi - Timişoara Nord a fost ţinută pe loc timp de 2 ore în Gara Târgu Frumos după ce personalul trenului a observat că între două vagoane, în zona de trecere dintre acestea, se afla o servietă abandonată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru sute de oameni, derutaţi şi ţinuţi pe loc de autorităţi depăşite de alarma cu bombă din tren.
 Vizualizări articol: 3403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Patru sute de oameni, derutaţi şi ţinuţi pe loc de autorităţi depăşite de alarma cu bombă din tren3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de iaurt (yayla – rețetă originală turcească) Este unul dintre preparatele de care își amintesc cei ce au fost în vacanță pe la turci, dar se găsește și în bucătăria noastră dobrogeană, probabil tot din influență turcească. Este o ciorbă albă extrem de ușor de făcut, foarte... Citeşte