Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 242 (6952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Felicitări!

Suceveanul Ciprian Iriciuc, o nouă prestaţie meritorie la Jocurile Invictus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul Ciprian Iriciuc, care trăieşte cu schije în corp după ce a fost la un pas de moarte în Afganistan, într-o misiune internaţională, a reprezentat pentru al doilea an consecutiv România la Jocurile Invictus, dedicate militarilor răniţi în teatrele de operaţii, competiţie care a avut loc în aceste zile la Sydney. După ce anul trecut a fost medaliat cu bronz la proba de canotaj în sală, anduranţă, la ediţia din acest an Iriciuc a fost la doar un loc de podium, pe poziţia a IV-a, tot la proba de anduranţă de 4 minute. La această probă au participat 21 de concurenţi, iar doi dintre ei au fost români. Dacă Ciprian Iriciuc s-a clasat pe locul IV, colegul său, Dumitru Paraschiva, a reuşit să se claseze pe locul III. Aşadar, cei doi, în tandem, au reuşit să asigure două ediţii la rând o medalie pentru România la această probă - canotaj în sală la ergometru (indoor rowing).

Cei doi au participat şi la proba de sprint a canotajului în sală, de un minut. Dumitru Paraschiva a obţinut locul V, iar suceveanul Iriciuc locul 11 dintr-un total de 47 de competitori.

Ciprian Iriciuc merită toate felicitările noastre pentru rezultate şi pentru efortul depus. Asta pentru că înainte de a pleca la Sydney acesta a stat timp de şase luni în cantonament, la Snagov, efectuând o pregătire de nivelul unui sportiv profesionist.

„A fost o perioadă solicitantă de pregătire, foarte lungă, în care am fost foarte puţin timp alături de familie. Practic, din luna aprilie, am fost mai tot timpul în cantonament”, ne-a declarat Ciprian Iriciuc, din cantonamentul de la Snagov, înainte de a pleca la jocuri.

La „Invictus Games Sydney 2018”, care se desfăşoară până pe 27 octombrie, au participat 15 militari români.

Jocurile Invictus se bucură de o mare popularitate la nivel mondial, imaginile cu militari infirmi care reuşesc performanţe extraordinare impresionând milioane de oameni.

 

De la handbal de performanţă la vânător de munte

Ciprian Iriciuc, în vârstă de 34 de ani, a făcut timp de opt ani de zile handbal de performanţă, la juniori şi apoi la seniorii echipei Universitatea Suceava.

După opt ani de handbal, Ciprian Iriciuc a ales armata. Având pregătirea din viaţa de sportiv a ajuns relativ uşor militar la vânători de munte. Din această postură, în 2011 a participat la prima misiune în Afganistan, după care, în 2015, a urmat a doua.

Această a doua misiune avea să fie una cu ghinion. Suceveanul, în calitate de comandant de pluton, se afla într-o misiune de patrulare pedestră, în apropiere de aeroportul din Kandahar, când un vehicul capcană a explodat lângă militari.

Şase dintre militarii din pluton au fost răniţi, din care doi grav. Printre ei şi Ciprian Iriciuc. Mai multe schije i-au intrat în umăr, torace, şold şi plămâni. Au urmat o lună de spitalizare şi două intervenţii chirurgicale.

Ciprian a revenit la o viaţă normală, dar a rămas cu schije în corp şi are anumite restricţii. Deşi ar fi putut să-şi continue liniştit viaţa, acesta a acceptat propunerea de a intra în lupta pentru medalii la Jocurile Invictus. Asta cu toate că această provocare a însemnat revenirea la sacrificiile unei vieţi de sportiv de performanţă, cu luni întregi petrecute în cantonamente.

La Jocurile Invictus concurenţii sunt împărţiţi pe şase categorii, în funcţie de gradul de handicap. Ciprian Iriciuc a participat la categoria a şasea, adică a militarilor cu rănile cele mai uşoare. Cu alte cuvinte, a avut parte de o concurenţă foarte puternică.

Pentru rezultatele deosebite de la jocurile de anul trecut, Ciprian Iriciuc a fost unul din laureaţii de anul trecut ai Galei "Top 10 Suceveni" a Monitorului de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Ciprian Iriciuc, o nouă prestaţie meritorie la Jocurile Invictus.
 Vizualizări articol: 1869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Suceveanul Ciprian Iriciuc, o nouă prestaţie meritorie la Jocurile Invictus5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei