Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 242 (6952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pentru continuarea lucrărilor

30.000 de lei de la bugetul local al Sucevei pentru realizarea Turnului Unirii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Realizarea unui turn cu o înălţime de 16 metri, cu trei laturi care semnifică atât Sfânta Treime, cât şi cele trei provincii istorice româneşti: Moldova, Transilvania şi Ţara Românească, va fi finanţată cu 30.000 de lei de la bugetul local al municipalităţii sucevene. Decizia a fost luată în şedinţa de joi a Consiliului Local Suceava, în baza unei solicitări venite din partea Parohiei „Naşterea Maicii Domnului” Suceava, reprezentată de preotul Viorel Vîrlan.

Construirea turnului, în capătul străzii Anastasie Crimca, înspre strada Mihai Viteazul, pe o laterală a Bisericii Martirilor „In Memoriam”, a început în august 2018, dorindu-se a fi marcat astfel Anul Centenar.

Proiectul turnului, realizat de arhitectul Doru Olaş, include şi o bibliotecă, aşa încât săpăturile au fost efectuate la o adâncime de 5 metri, fiind turnată structura de rezistenţă.

Construcţia va mai cuprinde un pangar şi o clopotniţă, dar şi o mică troiţă în memoria ofiţerului Mihai Alupoaie, decedat pe 9 martie 1995 în ceea ce avea să fie primul atentat cu bombă din România.

După finalizarea construcţiei, în fiecare zi, la ora 12.00, din Turnul Centenar se va auzi „Hora Unirii”, iar de sus, prin ocniţe, se va putea vedea oraşul.

Conform solicitării de finanţare, valoarea lucrărilor rămase de executat este de 829.000 de lei. Parohia „Naşterea Maicii Domnului” a mai beneficiat anul acesta de sprijin de la bugetul local al Sucevei, în valoare de 50.000 de lei, dar pentru alte lucrări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 30.000 de lei de la bugetul local al Sucevei pentru realizarea Turnului Unirii.
 Vizualizări articol: 3575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
30.000 de lei de la bugetul local al Sucevei pentru realizarea Turnului Unirii4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei