Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 240 (6950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Deputatul Ioan Balan acuză actuala guvernare pentru lipsa investiţiilor în Regiunea Moldovei şi a Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, a fost luat la întrebări de către deputatul liberal de Suceava Ioan Balan. Acesta şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de lipsa de implicare a celor care au gestionat acest minister în ceea ce priveşte investiţiile în Regiunea Moldovei şi a Bucovinei.

„Majoritatea regiunilor de dezvoltare din România au beneficiat de avantajele competitive ale alocării unor investiţii străine importante, care au generat zeci de mii de locuri de muncă bine plătite, atât direct, cât şi pe orizontală şi au produs venituri suplimentare la bugetele administraţiei publice locale. Renault la Piteşti, Ford la Craiova, Daimler la Sebeş, şi lista poate continua, reprezintă numai câteva exemple de investiţii străine directe, care au generat dezvoltarea zonelor în care s-au localizat. Predecesorii dumneavoastră la acest portofoliu au promis constant că în Regiunea Moldovei şi a Bucovinei se vor instala investitori europeni sau americani de mari dimensiuni, care vor genera o explozie a Produsului Intern Brut local. Vrând să dea o notă de confidenţialitate, foştii miniştri ai Mediului de Afaceri s-au prefăcut că nu pot da mai multe detalii despre investiţii, căci până nu se încheie negocierile nu se poate face public nici un detaliu. Evident că toate au fost doar minciuni bine şlefuite, iar investiţiile industriale în cea mai săracă regiune a Uniunii Europene nu au apărut nici până astăzi”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean spune că actualul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat nici măcar nu s-a mai chinuit să promită ceva. Dimpotrivă, şi o parte dintre investitorii români din zona noastră şi-au relocat afacerile către zone cu infrastructură modernă de transport şi comunicaţii.

În acest context, Ioan Balan îi cere explicaţii ministrului Ştefan Radu Oprea. Mai exact, deputatul liberal vrea să afle numele unui singur investitor străin de mari dimensiuni care s-a instalat în Regiunea de Nord-Est a României, în ultimii doi ani, ca urmare a acţiunilor şi negocierilor directe ale Guvernului şi care a generat minimum 500 de locuri de muncă şi investiţii reale de cel puţin 50 de milioane de euro.

„Vă solicit ca, în baza obiectivelor asumate prin programul de guvernare, să precizaţi ce măsuri întreprindeţi în următorul an pentru <reindustrializarea> Moldovei şi Bucovinei, în condiţiile în care este provincia istorică cu cea mai slabă dezvoltare industrială din ţară şi cu cel mai mic PIB/locuitor. Vă solicit să precizaţi cu câţi investitori străini de mari dimensiuni vă aflaţi în discuţii directe pentru a demara investiţii industriale de mari dimensiuni în Regiunea de Nord-Est şi care este stadiul negocierilor. Vă solicit să oferiţi măcar numele unui singur investitor de mari dimensiuni, care va investi masiv în această regiune, în următoarele 6-12 luni”, sunt cererile înaintate de Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan acuză actuala guvernare pentru lipsa investiţiilor în Regiunea Moldovei şi a Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan acuză actuala guvernare pentru lipsa investiţiilor în Regiunea Moldovei şi a Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei