Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 229 (6939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

12 - 25 octombrie

Expoziţie de fluturi tropicali vii, la Shopping City Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O expoziţie plină de culori și fluturi zburători se va deschide în incinta centrului comercial Shopping City Suceava, prezentând nu mai puțin de 150 de fluturi vii, originari din America de Sud, Africa și Asia. În perioada 12 - 25 octombrie, sucevenii sunt aşteptaţi să viziteze prima expoziție de fluturi vii din Suceava și să descopere fascinanta lume a fluturilor exotici. Micile făpturi vor putea fi admirate într-un terariu special amenajat pe galeria comercială, unde clienții vor putea intra, ba mai mult, chiar vor putea să interacționeze cu fluturii, să se fotografieze, să se bucure de zborul lor dantelat, dar și să asiste la spectacolul inedit al “nașterii” unui fluture din nimfă. „În cadrul expoziției sunt prezentate etapele de evoluție din metamorfoza unui fluture, fiind prezent un stand de tip incubator unde sunt crisalide prinse cu fir de mătase, încă de când erau omide, și dacă sunteți norocoși puteți să surprindeți chiar momentul în care prinde viață. Astfel, în primele zile ale expoziției, vizitatorii vor vedea atât crisalide (coconi), cât și fluturi zburători, ca din a 6-a zi de expoziție toți fluturii să fie treziți la viață”, au spus organizatorii expoziției.

 

Standuri cu suveniruri

Exponatele sunt aduse de Casa Fluturilor Praid, din judeţul Harghita, primul aşezământ permanent de fluturi din România, unde micile făpturi sunt crescute într-un cadru special, într-o clădire în care au propriul lor „spaţiu de zbor”, cu un microclimat tropical. Fluturele de azur (Morpho peleides), denumit de proprietari „virtuosul colecției”, graţioșii fluturi zebra (Heliconiinae), precum și fluturii bufniţa uriaşă (Calligo memnon) care lenevesc mereu, Regina Africană, Prinţesa Aripi-de-sticlă (Greta Oto) sunt câteva dintre atracțiile ce vor putea fi admirate la Shopping City Suceava. Proprietarii Casei Fluturilor Praid au spus că „fluturii ajung la noi din fermele de fluturi din America de Sud, Asia şi Africa sub formă de crisalide. După sosirea lor, crisalidele sunt puse într-o clocitoare construită special în acest scop, unde după câteva zile, în funcţie de specie, deja transformaţi din omizi, văd lumina zilei nişte fluturi minunaţi. Pe parcursul expoziției vom avea mai multe sute de exemplare reprezentând 8 - 9 specii de bază şi 6 - 7 specii schimbătoare, metamorfice. Durata de viaţă a fluturilor este de numai câteva zile, la înlocuire prezentăm specii noi, pentru ca vizitatorii să aibă motiv de revenire”.

Începând de vineri, expoziția de fluturi tropicali vii poate fi vizitată zilnic, între orele 9:00 și 19:00, la Shopping City Suceava. Intrarea este liberă și expoziția se adresează persoanelor de toate vârstele. În plus, vizitatorii vor putea rămâne cu o amintire, pentru ei sau pentru cei dragi, dat fiind că vor avea la dispoziție standuri cu suveniruri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţie de fluturi tropicali vii, la Shopping City Suceava.
 Vizualizări articol: 2200 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziţie de fluturi tropicali vii, la Shopping City Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei