Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 229 (6939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Cușnir: Pentru o iarnă de încălzire a 20.000 de apartamente Ion Lungu îndatorează Suceava pentru următorii cinci ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Organizației Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cușnir, a criticat intenția primarului Ion Lungu de a contracta un credit pentru ca primăria să acopere diferența dintre costul gigacaloriei și prețul plătit de populație. Dan Ioan Cușnir a spus că miercuri, într-o conferință de presă, primarul Ion Lungu „a declanșat un nou atac la inteligența sucevenilor”. „Cât de jalnic poate fi acest personaj care declară că va solicita Consiliului Local aprobarea creșterii prețului energiei termice la 448 lei/Gigacalorie <din care populația va plăti doar 240 lei>? Diferența de 208 lei/ Gcal va fi plătită de către Primărie dintr-un credit bancar de 10 milioane lei care va fi rambursat în 5 ani”, a arătat Cușnir. El l-a întrebat pe Ion Lungu din cei bani va plăti Primăria Suceava ratele și dobânzile la credit, dacă nu tot din banii sucevenilor. „Rușine să îți fie, Ion Lungu, pentru că ne minți de 14 ani! Cum poți să îi crezi pe suceveni atât de neinformați încât să le spui că vei plăti din alte surse de finanțare decât taxele și impozitele colectate de la cetățeni?”, a întrebat liderul PSD Suceava. El a arătat că pentru o iarnă de încălzire a celor 20.000 apartamente care mai sunt dependente de sistemul centralizat de încălzire, Ion Lungu îndatorează Suceava pentru următorii cinci ani. „Și pentru încălzirea de anul viitor ce vei face, Ion Lungu, alt credit pe 5 ani? Dar peste 2 ani, ce vei mai face, un nou credit de 10 milioane lei pe cinci ani?”, l-a mai întrebat Dan Ioan Cușnir pe Ion Lungu.

Liderul PSD Suceava a acuzat faptul că Ion Lungu a falimentat în 2013 Termica, societatea Consiliului Local, motivând că nu este rentabilă și că produce energie termică prea scumpă și în același timp a favorizat companiile private Bioenergy și Thermonet să preia monopolul livrării de agent termic pentru Suceava, „fiind în permanență avocatul acestora și prezentând-i ca pe o reușită de-a sa personală”. „După 5 ani de la falimentarea Termica, Ion Lungu propune Consiliului Local, dar și sucevenilor pentru energia termică un preț mai mare decât cel cu care a livrat Termica până în 2013. Ceea ce prezintă Ion Lungu ca fiind cea mai performantă centrală termică din țară, de parcă ar fi acționar la Bioenergy/Thermonet, se prăbușește sub povara datoriilor și a furnizorilor neachitați”, a precizat Cușnir. El consideră că Ion Lungu a adus Suceava într-o situație aproape fără ieșire, dovedindu-se „un administrator incompetent”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cușnir: Pentru o iarnă de încălzire a 20.000 de apartamente Ion Lungu îndatorează Suceava pentru următorii cinci ani.
 Vizualizări articol: 1647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cușnir: Pentru o iarnă de încălzire a 20.000 de apartamente Ion Lungu îndatorează Suceava pentru următorii cinci ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei