Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 220 (6930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Poluare?

Noi mortalități piscicole pe râul Suceava, între Suceava și Lisaura

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți pescari au sesizat, ieri, faptul că pe râul Suceava, în zona industrială, între municipiul reședință de județ și Lisaura, au apărut pești morți. La fața locului s-au deplasat oameni de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, Garda de Mediu și Direcția Sanitar Veterinară Suceava, care au luat la periat   malurile.

În câteva zone s-au găsit pești morți, însă doar puiet și câteva exemplare de cel mult o palmă lungime. Oricum mult sub ceea ce au sesizat cei care au anunțat inițial mortalitatea piscicolă. Pescarii spuneau că au văzut o „perdea” de pește mort care s-a dus în aval. 

Totuși, o mortalitate piscicolă s-a produs, chiar dacă nu una majoră. Cei de la SGA Suceava au recoltat probe de apă, în timp ce sanitar-veterinarii au ridicat câțiva dintre peștii morți, pentru probe de laborator. Urmează a se stabili dacă apa era poluată peste limită și care a fost cauza morții peștilor.

Este posibil ca dimensiunea mortalității piscicole să nu fi fost vizibilă ieri. Și în urmă cu câteva luni de zile, când s-a înregistrat o mortalitate masivă, primii pești morți care au apărut au fost cei mici.

Până când vor veni rezultatele probelor de apă și de la peștii morți, autoritățile nu s-au pronunțat dacă a fost vorba de o poluare.

În luna iunie a acestui an, pe râul Suceava, aproximativ în aceeași zonă, s-a înregistrat o poluare masivă, în urma căreia au pierit mari cantități de pește. Atunci s-au strâns sute de kilograme de pește mort, de pe o rază de doi kilometri. Peștii morți erau din speciilemreană, scobar, ştiucă, şalău şi porcuşor, cei mai mulţi de dimensiuni medii. Mulţi peşti aveau în jur de un kilogram, însă au fost găsite şi ştiuci de dimensiuni mai mari, 3-4 kilograme.
Atunci, autoritățile au stabilit că poluarea a fost provocată de deversările din stația de epurare a ACET. Debitul scăzut al apei și temperaturile mari au favorizat atunci mortalitatea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi mortalități piscicole pe râul Suceava, între Suceava și Lisaura.
 Vizualizări articol: 2311 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Noi mortalități piscicole pe râul Suceava, între Suceava și Lisaura5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei