Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 218 (6928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Contrabandă

Focuri de armă, țigări de contrabandă de aproape 55.000 de euro confiscate și un jeep indisponibilizat în zona de munte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de frontieră din zona de munte a județului au întreprins, joia trecută, o serie de acțiuni în urma cărora au interceptat două transporturi ilegale de țigări, peste 20.000 de pachete, la Frătăuții Noi și la Costileva de Sus. Potrivit celor afirmate de ofițerul pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, joi, în jurul orei 12.00, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră (SPF) Brodina a observat, în apropierea frontierei de stat, într-o zonă greu accesibilă de pe raza localității Costileva de Sus, o persoană care încărca într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

Oamenii legii au acționat imediat pentru reținerea bărbatului, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care suspectul a abandonat coletele și mașina, apoi a fugit în zona împădurită din apropiere. În aceste condiții, lucrătorii de la graniță au tras trei focuri de armă de avertisment, în plan vertical, însă fugarulnu s-a oprit și, profitând de terenul greu accesibil și împădurit, a dispărut.

În mașina abandonată au fost descoperite mai multe colete care conțineau 7.450de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 88.000 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun înmatriculat în Marea Britanie, evaluat la 9.000 de lei, a fost indisponibilizat.

Câteva ore mai târziu, o patrulă de la SPF Vicovu de Sus a sesizat că în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Frătăuții Noi, mai multe persoanetransportau colete voluminoase spre interiorul țării. La fel ca în primul caz, suspecții au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean. În apropiere polițiștii de frontieră au descoperit colete cu 13.500 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 158.000 de lei.

Comisarul-șef Poroch-Serițan a mai arătat că, la primele ore ale zilei de ieri, echipa de control din Punctul de Trecere a Frontierei Siret a descoperit în bagajele ucraineanului K.R., de 40 de ani, cât și în jacheta acestuia, într-un spațiu special confecționat pentru disimularea țigărilor, aproape 300 de pachete. Țigările, în valoare totală de 440 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar ucraineanul a fost sancționat contravențional cu amendă de 5.000 de lei, mai mult, i s-a interzis intrarea pe teritoriul României pentru o perioadă de cinci ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Focuri de armă, țigări de contrabandă de aproape 55.000 de euro confiscate și un jeep indisponibilizat în zona de munte.
 Vizualizări articol: 2742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Focuri de armă, țigări de contrabandă de aproape 55.000 de euro confiscate și un jeep indisponibilizat în zona de munte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei