Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 217 (6927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Metoda „accidentul”

Alte două tentative de înşelăciune, dejucate de ”victime”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încercările de a comite înşelăciuni prin metoda „accidentul” s-au înmulţit în ultimele zile, după o perioadă de relativă acalmie în ceea ce priveşte propagarea fenomenului. Patru astfel de tentative au fost însă dejucate de către potenţialele victime, după ce mulţi din cei care au urmărit aceste cazuri prezentate în presă de-a lungul timpului au înţeles fenomenul care a făcut atâtea victime.

După ce două astfel de cazuri au fost sesizate poliţiei în cursul serii de luni, ambele petrecându-se în municipiul Suceava, de astă dată miercuri seara au fost făcute plângeri din partea unor persoane din Gura Humorului, care au fost apelate de suspecţi pe telefoanele fixe de la domicilii.

Astfel, puţin înainte de ora 21.00, un bătrân de 83 de ani, din oraş, a sesizat faptul că, în timp ce se afla acasă împreună cu soţia, a fost sunat pe telefon de către un bărbat care l-a anunţat că nepotul său avusese un accident pe o trecere pentru pietoni. Întrebat de bătrân despre care nepot ar fi vorba, necunoscutul i-a răspuns că despre cel mare. Auzind din presă despre aceste cazuri, soţia bătrânului şi-a sunat fiica, care i-a confirmat că fiul acesteia este acasă, moment în care suspectul a închis brusc telefonul.

O oră mai târziu, un apel telefonic la 112 anunţa faptul că o bătrână de 81 de ani, din localitate, a fost victima unei asemenea tentative de înşelăciune. Cercetările au arătat că femeia locuieşte singură şi în cursul serii a fost sunată pe telefonul fix, ocazie cu care a discutat cu un bărbat necunoscut care a spus că este medic şi că urmează să-i comunice ceva foarte grav. Bărbatul a continuat că fiul dumneaei a avut un accident pe o trecere de pietoni şi că a fost transportat cu elicopterul SMURD la „Spitalul Elias din Iaşi”. Femeia a răspuns însă că nu are nici un băiat, dându-şi seama că Spitalul Elias nu este în Iaşi. Acea voce a spus că nu a înţeles bine şi că este vorba de fapt despre nepotul ei, care a fost implicat în accident, femeia răspunzând impasibilă că nu are nici nepot, moment în care necunoscutul a închis telefonul.

În ambele cazuri poliţiştii fac cercetări în cadrul unor dosare deschise pentru comiterea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de înşelăciune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alte două tentative de înşelăciune, dejucate de ”victime”.
 Vizualizări articol: 1108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alte două tentative de înşelăciune, dejucate de ”victime”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei