Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 216 (6926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Birocrație

Primăria Suceava și DSP reiau proiectul de înființare a centrului medical de permanență

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de înființare a unui centru medical de permanență în municipiul Suceava este reluat de Primărie și Direcția de Sănătate Publică. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, că licitațiile pentru dotarea centrului, sistate în vară, după ce Ministerul Sănătății a oprit temporar înființarea acestor unități de acordare a asistenței medicale, vor reîncepe, în contextul noilor modificări legislative. Directorul DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a afirmat că și instituția va relua demersurile în acest sens către administrația locală, astfel încât sunt șanse reale ca centrul medical de permanență, cu localiţia în sediul din Burdujeni al Primăriei Suceava, să fie, în sfârșit, înființat.

Procedurile au demarat la începutul acestui an, dar în vară au fost sistate. Etapa în care s-a ajuns este cea a dotării centrului, după care DSP înaintează documentația la Ministerul Sănătății, în vederea aprobării.

În data de 12 iulie a.c., Legea nr. 263/2004 privind asigurarea continuității asistenței medicale primare prin centre de permanență a fost completată printr-o ordonanță de urgență, conform căreia zonele și criteriile pe baza cărora se înființează centrele de permanență sunt stabilite prin ordin de ministrul Sănătății, la propunerea direcțiilor de sănătate publică și cu acordul prealabil al consiliilor locale. Tocmai acest acord al Consiliului Local Suceava, care trebuie să se ocupe de amenajarea și dotarea spațiului, lipsește de la dosar.

Echipa de medici dispusă să asigure activitatea într-un centru medical de permanență există, iar finanțarea este asigurată de Casa Asigurărilor de Sănătate (CAS). Până acum nu a fost nici o problemă cu plățile către centrele de permanență care există deja în județ.

Centrele de permanență funcționează din 2011 pentru a asigura asistența medicală gratuită în perioada când medicii de familie nu au activitate la cabinete, respectiv în zilele lucrătoare între orele 15.00-8.00 și non-stop în zilele libere legale și în weekend. Orice persoană asigurată sau neasigurată medical se poate prezenta la medicul de gardă din centru pentru diagnostic, administrare de tratament sau eliberare de rețetă, serviciile medicale fiind asigurate gratuit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava și DSP reiau proiectul de înființare a centrului medical de permanență.
 Vizualizări articol: 1612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava și DSP reiau proiectul de înființare a centrului medical de permanență0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei