Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 213 (6923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Peste 20 de șoferi băuți la volan, depistați în cadrul unei ample acțiuni a poliției

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Amplă acțiune pe linie rutieră desfășurată la sfârșit de săptămână în întreg județul. Zeci de echipaje de poliție au acționat trei nopți la rând, pentru prevenirea accidentelor și creșterea gradului de siguranță rutieră. Oamenii legii au acționat în principal pe perioada nopții, pentru identificarea șoferilor care consumă alcool și se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranța pasagerilor transportați și a celorlalți participanți la trafic. Acțiunea de amploare a dus la identificarea la timp a celor care s-au urcat băuți la volan, acestora fiindu-le întocmite dosare penale, fiind prevenite astfel și producerea unor tragedii. În cadrul controalelor efectuate au fost cooptate echipaje de poliție provenind din mai multe județe, venite în sprijinul polițiștilor rutieri suceveni.

 

Controale în întreg județul, în special după lăsarea întunericului

În timpul zilei de sâmbătă, un echipaj din cadrul Serviciul Rutier Suceava a oprit pentru control pe DC Cozănești, din comuna Dorna Arini, un autoturism fără plăcuțe cu numere de înmatriculare, condus de un localnic în vârstă de 55 de ani.Întrucât acesta mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu este înmatriculat. Pe numele bărbatului s-a întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Alte câteva cazuri de șoferi băuți la volan au fost surprinse de polițiști în cursul serii de sâmbătă, precum și în timpul nopții care a urmat. Astfel, înainte de ora 21.00 un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DJ 174, din comuna Șaru Dornei, un autoturism condus de un localnic de 41 de ani. Acesta a fost testat, rezultând o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru care s-a ales cu un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. O oră mai târziu, o patrulă de poliție a oprit pentru control pe un drum din comuna Fundu Moldovei, un autoturism condus de un localnicîn vîrstă de 67 de ani, care mirosea a alcool.

Polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a suflat de mai multe ori fără a finaliza vreun test, recunoscând ulterior faptul că, a consumat băuturi alcoolice. Bărbatul a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei și este cercetat în cadrul unui dosar penal pentru aceeași infracțiune.

La aceeași oră, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism pe un drum din Frătăuții Vechi, însă șoferul a continuat deplasarea în viteză și cu luminile stinse. Urmărit cu autospeciala de poliție, autoturismul a fost ajuns și blocat în trafic cu ajutorul altor echipaje de poliție. La volan se afla un localnic de 48 de ani, care după ce a fost testat și avea o alcoolemie de 0,72 mg/l, a refuzat la spital recoltarea unor probe de sânge. Cercetările au arătat ulterior că bărbatul nu are permis de conducere pentru nici o categorie, alegându-se cu un dosar penal pentru comiterea a două infracțiuni.

Un control efectuat de către un echipaj rutier din Rădăuți pe strada 1 Mai din localitate, a dus la depistarea unui bărbat în vârstă 27 de ani, din comuna Frătăuții Vechi, care avea o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat și nu deținea permis de conducere. El s-a ales cu un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere șiconducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Verificările în trafic au continuat și în timpul nopții

Polițiștii din orașul Liteni au oprit aproape de orele 02.00 ale nopții, un autoturism înmatriculat în străinătate care circula pe un drum județean din localitate. La volan se afla un localnic de 38 de ani, care în urma testării cu aparatul etilotest, a fost identificat având o alcoolemie de 0,82 mg/l.

Două ore mai târziu, o patrulă din cadrul Secției de Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control, pe un drum din comuna Bogdănești, un autoturismul condus de un localnic de 21 de ani, care din cauza mirosului de alcool emanat, a fost testat de polițiști, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O altă patrulă din cadrul aceleași secții de poliție a oprit în jurul orei 03.44, pe un drum comunal din Bogdănești, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani din comuna Boroaia. Testat de polițiști, cel de la volan a fost depistat cu o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge. Toți cei trei șoferi verificați de polițiști s-au ales cu dosare penale pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 20 de șoferi băuți la volan, depistați în cadrul unei ample acțiuni a poliției.
 Vizualizări articol: 1543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 20 de șoferi băuți la volan, depistați în cadrul unei ample acțiuni a poliției0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei