Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 213 (6923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ediția a III-a

Gala de premiere „10 pentru folclor”, la început de octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc vineri, 5 octombrie, de la ora 19:00, Gala de premiere „10 pentru folclor”, ediția a III-a. Accesul în sala de spectacol se va face exclusiv pe bază de invitații, care vor putea fi procurate gratuit de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, începând de luni, 24 septembrie, ora 12:00. Evenimentul beneficiază de sprijinul Consiliului Local și al Primăriei municipiului Suceava. Inițiatoarea proiectului „10 pentru folclor”, Mihaela Bârsan, ne-a spus că gala de premiere a fost programată pentru data de 5 octombrie, când se sărbătorește Ziua Mondială a Educației. Cu acest prilej, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc un spectacol folcloric extraordinar, susținut de artiștii care fac parte din proiectul „10 pentru folclor”. Vor mai urca pe scenă și vor încânta publicul și artiștii invitați: Grigore Gherman, Măriuca Verdeș și Călineștenii Țării Maramureșului, Sorin Filip, Dana Dăncilă, Lucica Păltineanu, Rodica Andronic, Marian Gogan, Nicolae Vieru, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava. Spectacolul va fi unul live, iar programul este conceput special pentru a marca Centenarul Marii Uniri, reunind cântece alese pentru acest prilej. Membrii echipei „10 pentru folclor” din acest an sunt: Mihaela Bârsan - inițiator proiect, Giani Leonte, președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava - coorganizator, Loredana Ceică, inspectorul școlar de arte, - coorganizator, Costinel Leonte, maestru coregraf - membru fondator al echipei, Angelica Flutur, interpretă de muzică populară - membru fondator al echipei, Alexandru Brădățan, interpret de muzică populară - membru fondator al echipei, Leonard Zamă, poliinstrumentist - membru fondator al echipei, preotul Iulian Florea - reprezentatul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și Ovidiu Homorodean, interpret de muzică populară hunedorean. În afara programului deja anunțat, organizatorii au pregătit și alte surprize.

 

Vor fi anunțate rezultatelecampaniei „10 pentru folclor”

Mihaela Bârsan a adăugat că „10 pentru folclor” se adresează în mod special elevilor, de aceea organizatorii și-au propus să anunțe rezultatele campaniei din acest an într-o zi cu o semnificație aparte: Ziua Mondială a Educației. „Am considerat că este de datoria noastră, a membrilor echipei 10 pentru folclor, să lăsăm ceva în urma noastră, să dăruim din timpul și experiența noastră pentru a face ceva cu adevărat important, iar rezultatele din ce în ce mai frumoase ale proiectului ne încurajează să continuăm în a duce caravana folclorului în toate localitățile din județul Suceava și chiar în alte județe. Anul acesta am reușit să ajungem și în județul Maramureș, cu ajutorul prefectului județului Suceava, Mirela Adomnicăi, căreia îi mulțumim pentru sprijinul necondiționat pe care ni l-a acordat, sprijin pe care sperăm să-l avem în continuare. Amploarea pe care proiectul a luat-o se datorează participării Ansamblului Artistic Profesionist <Ciprian Porumbescu>din Suceava, posibilă prin asocierea cu Consiliul Județean Suceava și prin deschiderea pe care președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat-o față de această cauză nobilă: promovarea introducerii folclorului ca obiect de studiu opțional în școlile din județ. Mulțumiri speciale și pentru primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care ne este alături încă de la prima ediție și ne ajută să încheiem grandios proiectul prin finanțarea Galei de premiere <10 pentru folclor>”, a completat Mihaela Bârsan, organizator de evenimente.

 

„10 pentru folclor”, în 10 localități din Maramureș

În cadrul evenimentului se va face și predarea oficială a ștafetei către partenerii din Maramureș, primul județ care s-a alăturat proiectului „10 pentru folclor”, demarat în județul Suceava. În perioada 9 - 13 martie, Mihaela Bârsan, Giani Leonte, Loredana Ceică, Alexandru Brădățan, Angelica Flutur și părintele Iulian Florea, alături de Măriuca Verdeș și Călineștenii Țării Maramureșului au demarat proiectul „10 pentru folclor”, poposind în 10 localități din Maramureșul istoric: Bârsana, Călinești, Văleni, Strâmtura, Bogdan Vodă, Desești, Sighetu Marmației, Giulești și Șieu. În cadrul Galei de premiere „10 pentru folclor” se va anunța de către Inspectorul Școlar Județean Suceava câte școli au opțional de folclor în anul școlar 2018 - 2019 și vor fi premiați toți partenerii de proiect. „10 pentru folclor” este organizat de Televiziunea Intermedia, Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava, Prefectura Județului Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Primăria municipiului Suceava, Primăria municipiului Rădăuți, Primăria Rădășeni, Primăria Dorna Arini, Primăria Broșteni, Primăria Cajvana, Primăria Hănțești, Primăria Slatina și Primăria Baia. Proiectul este sponsorizat de Casa de modă Janice, Depozitul de flori „Simfonia Florilor”, Fly Music Bosanci, Salonul de înfrumusețare „Bellisima”, Cofetăriile „Ambianța” și Avon Suceava. Parteneri media: Bucovina TV, Nest TV, Jupânu’, Monitorul de Suceava, Obiectiv de Suceava, Crai Nou, Smart Press și Suceava News.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gala de premiere „10 pentru folclor”, la început de octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava.
 Vizualizări articol: 1603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gala de premiere „10 pentru folclor”, la început de octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei