Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 213 (6923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Politică

Eurodeputatul Siegfried Mureșan laudă autoritățile sucevene și acuză Guvernul că blochează investițiile în infrastructura de transport

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul european Siegfried Mureșan a efectuat o vizită în județul Suceava, la sfârșitul săptămânii trecute, ocazie cu care a apreciat proiectele administrației locale și județene de dezvoltare a infrastructurii medicale și turistice și a criticat faptul că Guvernul nu sprijină „interconectarea regiunilor istorice și deschiderea Moldovei către Europa prin autostrada Iași - Târgu Neamț - Târgu Mureș”.

Eurodeputatul Mureșan a transmis, printr-un comunicat de presă, că a observat „progrese semnificative în domeniile care țin de administrația locală și stagnare a proiectelor care depind de Guvern” și că este îmbucurător că autoritățile locale au atras fonduri europene pentru a restaura obiectivele turistice din județ. „Sunt investiții care permit păstrarea și punerea în valoare a tradițiilor și obiceiurilor locale. Totodată, ele au un impact pozitiv asupra economiei pentru că atrag foarte mult turiști. Cetatea de Scaun a Sucevei, de exemplu, a fost vizitată anul trecut de peste 200.000 de turiști. Oamenii vin în Suceava pentru că au ce vizita, iar infrastructura turistică este modernizată. Prima ediție a Festivalului Oktoberfest în Est și Târgul de Toamnă "Produs în Bucovina" de la Gura Humorului, evenimente la care am participat ieri și astăzi, contribuie la dezvoltarea turismului și a economiei locale”, a arătat eurodeputatul.

 

„Autostrada Moldovei efectiv nu există ca proiect pentru acest Guvern”

De asemenea, el a apreciat "Caravana Meseriilor" de promovare a învățământului profesional în sistem dual, și investițiile la Spitalul de Urgență din Suceava, „unul dintre puținele spitale județene din România la standarde europene”.

„Din păcate, județul Suceava are de suferit din cauza incapacității Guvernului României de a dezvolta proiecte de infrastructură de transport, chiar dacă există fonduri europene alocate țării noastre special pentru acest domeniu. Interconectarea regiunilor istorice și deschiderea Moldovei către Europa prin autostrada Iași - Târgu Neamț - Târgu Mureș ar trebui să fie priorități pentru orice guvern. O autostradă în Moldova ar duce la o creșterea a investițiilor în regiune și, totodată, la crearea de locuri de muncă mai bine plătite pentru suceveni. Guvernul Dăncilă nu a făcut, însă, nimic. Autostrada Moldovei efectiv nu există ca proiect pentru acest Guvern. De asemenea, același Guvern nu a mai alocat bani pentru centura Sucevei din 2012. Și ar mai fi doar 2-3 luni de lucrat aici. Finalizarea centurii ar fluidiza transportul și ar reduce traficul din oraș. Guvernul Dăncilă este, însă, mai preocupat să investească în stadioane de fotbal pentru echipe de ligi inferioare din Teleorman”, a afirmat Siegfried Mureșan, care a mai spus că „sucevenii merită un guvern care să sprijine inițiativele locale și care să-și facă o prioritate din construcția autostrăzii Moldovei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eurodeputatul Siegfried Mureșan laudă autoritățile sucevene și acuză Guvernul că blochează investițiile în infrastructura de transport.
 Vizualizări articol: 1467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Eurodeputatul Siegfried Mureșan laudă autoritățile sucevene și acuză Guvernul că blochează investițiile în infrastructura de transport1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei