Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 210 (6920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Servicii medicale

Policlinica Bethesda îşi modernizează şi îşi extinde platoul imagistic, printr-un proiect cu bani europeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Policlinica Bethesda îşi extinde activitatea prin modernizarea platoului imagistic, printr-un proiect cu fonduri europene în valoare totală de 7,29 milioane de lei. Managerul policlinicii, dr. Ștefan Puşcaşu, a anunţat, ieri, în conferinţă de presă, că în data de 17 septembrie a semnat contractul de finanţare, prin care unitatea medicală pe care o conduce va deveni „policlinica cu cel mai performant şi complet platou imagistic”.

În cadrul proiectului, Bethesda va achiziţiona un nou echipament RMN de 1,5 Tesla, un computer tomograf cu 64 slice, un aparat Röntgen digital, un mamograf cu tomosinteză şi un ecograf pentru cardiologie. ”Sunt echipamente de ultimă generaţie şi cu cele mai mari performanţe”, a declarat dr. Puşcaşu, care a subliniat că Policlinica Bethesda este singura unitate medicală din judeţ care are un aparat RMN deschis, la care pot fi investigate persoanele care suferă de claustrofobie şi copiii mici, care la examinare au nevoie să fie însoţiţi de un adult.

În paralel cu procedurile de achiziţie a echipamentelor se derulează lucrările de extindere a corpului de clădire în care funcţionează Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală. „Banii sunt, discuţiile cu furnizorii au demarat, lucrările la extinderea clădiri se fac, sperăm ca la începutul anului viitor să finalizăm şi să intrăm în contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate cu tot platoul imagistic. Cred că aparatura performantă, echipa pe care o avem aici, condiţiile de lucru sunt suficiente motive pentru medici ca să lucreze la Bethesda”, a afirmat dr. Puşcaşu.

Tot pe linia achiziţiilor de noi echipamente, medicul a menţionat că până la sfârşitul acestui an unitatea medicală va avea şi un nou aparat laser pentru intervenţiile ORL.

Managerul Policlinicii Bethesda a subliniat că această instituţie medicală privată nu este în competiţie cu Spitalul de Urgenţă Suceava, ci acţionează „complementar şi sinergic pe piaţa serviciilor medicale oferite populaţiei din judeţ”.

În ceea ce priveşte structura pacienţilor, doctorul Ștefan Puşcaşu a mai spus că 30% dintre aceştia sunt cetăţeni străini care lucrează în Suceava sau suceveni care lucrează în străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Policlinica Bethesda îşi modernizează şi îşi extinde platoul imagistic, printr-un proiect cu bani europeni.
 Vizualizări articol: 1714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Policlinica Bethesda îşi modernizează şi îşi extinde platoul imagistic, printr-un proiect cu bani europeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei