Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 207 (6917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Legitimaţi

Poliţiştii i-au luat la întrebări pe cei care îşi petrec timpul la ceas de seară prin parcuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Persoanele care îşi petrec timpul liber prin parcuri la ceas de seară au avut surpriza să fie luate la întrebări zilele trecute de către poliţişti. Acţiunea s-a derulat timp de trei seri, între orele 19.00-01.00, ca o măsură de prevenire pe linia siguranţei cetăţenilor.

Au fost vizate mai multe zone din municipiul Suceava, din aproape toate cartierele, respectiv zona Albina, zona Curcubeu, zona cartierului Obcini, zona Orizont, str. Jean Bart din cartierul Burdujeni, zona localurilor Bibliotecă, Studenţească, pe strada Alexandru cel Bun (la locul de joacă pentru copii), parcul Central, parcul Şipote, zona Bebeluşu (vizavi de Catedrală), proximitatea societăţii Mihalex din cartierul Mărăşeşti, parcul Simion Florea Marian şi parcul 3 Bărboşi.

„Din analizele efectuate a rezultat şi faptul că una dintre cele mai mari îngrijorări ale comunităţii este legată de siguranţa în spaţiul public. Având în vedere aceste considerente, dar şi faptul că zonele de agrement trebuie să constituie un spaţiu de relaxare pentru cetăţeni şi familiile acestora, unde să se simtă în deplină siguranţă, poliţiştii au iniţiat un demers de securizare a parcurilor de pe raza municipiului Suceava. De asemenea, scopul acţiunii a fost şi identificarea tinerilor care consumă alcool în locuri publice sau tulbură ordinea şi liniştea publică prin comportamentul neadecvat”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

La acţiunea organizată în perioada 12-14 septembrie au participat 25 de poliţişti, poliţişti locali şi jandarmi, care au discutat cu oamenii şi au distribuit materiale de prevenire. Cu acest prilej, au fost legitimate 384 de persoane, iar 78 dintre acestea au primit avertismente pentru diverse acte care încălcau normele de convieţuire socială. Acţiunea s-a lăsat şi cu amenzi, mai exact cu 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.620 de lei.

„Obiectivele acţiunii au fost prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în special a celor cu violenţă, ce se comit de regulă în zona parcurilor şi a altor locuri de agrement; verificarea legalităţii măsurilor luate de administratorii localurilor pe linia asigurării pazei; identificarea persoanelor care comercializează sau consumă substanţe cu efect halucinogen şi luarea măsurilor legale împotriva acestora; supravegherea şi monitorizarea persoanelor predispuse la fapte antisociale şi care în aceasta perioadă pot întreprinde acţiuni menite să tulbure ordinea şi liniştea publică; identificarea persoanelor străine de localitate care nu îşi justifică prezenţa pe raza de competenţă; depistarea persoanelor urmărite şi a celor care se sustrag executării pedepselor; sancţionarea celor care încalcă prevederile legale; identificarea persoanelor care cerşesc sau care vagabondează şi induc un sentiment de insecuritate publică. Mai exact, s-a urmărit asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din genţi şi buzunare, prevenirea faptelor de violenţă stradală şi a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice”, se mai menţionează în comunicatul de presă al IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii i-au luat la întrebări pe cei care îşi petrec timpul la ceas de seară prin parcuri.
 Vizualizări articol: 3364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţiştii i-au luat la întrebări pe cei care îşi petrec timpul la ceas de seară prin parcuri5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei