Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 206 (6916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Frătăuţii Vechi

Lansarea revistei de matematică „De la simplu spre complex”, revistă cu colaborare internaţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școala Gimnazială Frătăuţii Vechi a găzduit, marţi, 11 septembrie, lansarea primului număr al revistei de matematică „De la simplu spre complex”, revistă naţională cu colaborare internaţională, care va apărea semestrial. Lansarea a avut loc în prezenţa elevilor gimnaziului frătăuţean, cu participarea profesorului Petru Nicuţă, director al Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Rădăuţi, responsabilul cercului pedagogic nr. 1, al profesorilor de matematică din zona Rădăuţi, a directorul Școlii din Frătăuţii Vechi, profesoara Daniela Isopescu, a colectivului de redacţie al revistei și a mai multor invitaţi. După cuvântul de bun venit al directoarei Daniela Isopescu, redactorul-șef al publicaţiei, profesorul de matematică Gheorghe Iacoviţă a prezentat conţinutul revistei și a precizat că începând cu numărul 2 va apărea o rubrică de mare interes pentru elevi, mai exact „Concursul rezolvitorilor”. Profesorul Petru Nicuţă le-a vorbit elevilor despre importanţa studiului matematicii de către toţi elevii și a „presărat” discursul său cu citate despre matematică și cu sfaturi utile pentru elevi. Felicitând colectivul de redacţie pentru această realizare și îndemnând elevii să participe activ la toate activităţile cu conţinut matematic ce se desfășoară în școală, Nicuţă a amintit și de concursul judeţean de matematică „De la simplu spre complex”, a cărui primă ediţie a avut loc pe 12 mai 2018, revista fiind asociată concursului.

 

Au fost prezentate câteva epigrame și glume cu temă matematică din paginile publicaţiei

Activitatea de la Frătăuţii Vechi s-a desfășurat într-o atmosferă destinsă, la final fiind prezentate câteva epigrame și glume cu temă matematică din paginile revistei, scrise de profesorul Gheorghe Iacoviţă, autor de auxiliare și culegeri de matematică. Organizatorii au ţinut să le mulţumească tuturor factorilor implicaţi în realizarea acestui proiect, mai precis inspectorului pentru matematică, prof. Marinela Cristina Cimpoeșu – directorul revistei, prof. Daniela Isopescu – director executiv, prof. Gheorghe Iacoviţă – redactor-șef, redactorilor principali prof. înv. primar Angelica Moisiuc, prof. înv. primar Pânzar Maria Loredana, prof. înv. primar Adriana Irini și prof. înv. primar Liliana Trufin, precum și colaboratorilor Florin Antohe – Galaţi, prof. Marius Antonescu – Argeș, prof. Dorel Ispășoiu – Gura Humorului, prof. Nicolae Ivășchescu – Canada, profesorii Petru și Mariana Nicuţă – Rădăuţi, precum și colaboratorilor elevi Halip Emilia – clasa a III-a (îndrumaţi de prof. înv. primar Angelica Moisiuc), Pânzar Tudor – clasa a VI-a (prof. Gheorghe Iacoviţă), Cîrmaci Beatrice Andreea – clasa a VII-a (prof. Gheorghe Iacoviţă), Irini Iulia – clasa a VIII-a (prof. Cezar Florin Calance).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansarea revistei de matematică „De la simplu spre complex”, revistă cu colaborare internaţională.
 Vizualizări articol: 1659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lansarea revistei de matematică „De la simplu spre complex”, revistă cu colaborare internaţională5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei