Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 203 (6913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Pentru un mediu curat

Peste 5.000 de voluntari suceveni înscriși pentru Ziua de Curățenie, în campania „Let's do it, România!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

150 de țări din întreaga lume se unesc sâmbătă, 15 decembrie, în cea mai ambițioasă mișcare civică la nivel internațional – World Cleanup Day (Ziua de Curățenie Națională). Milioane de voluntari din întreaga lume vor spune „Let`s do it!” în lupta împotriva uneia dintre cele mai acute probleme de mediu – deșeurile.

Cât privește voluntarii care s-au înscris pentru a se implica în acțiune, Suceava stă foarte bine la acest capitol.

Peste 5.000 de persoane s-au înscris ca voluntari pentru Ziua de Curățenie Națională, peste 4.200 dintre aceștia fiind elevi. Aproape 700 de voluntari s-au înscris individual, iar alte 100 de persoane sunt reprezentanți ai ONG-urilor.

Deocamdată, județul nostru se clasează pe poziția a patra la nivel național, după Olt - 8.630 de voluntari, București - 5.514, Giurgiu - 5.195.

Județe în care se anunță o participare scăzută sunt Alba - 434, Satu Mare - 443 Covasna - 530, Harghita - 579.

Înscrierea pentru Ziua de Curățenie Națională se face pe www.letsdoitromania.ro.

Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament față de resurse și față de deșeurile generate. La noi în țară, Let`s do it, Romania! își propune să mobilizeze 1 milion de voluntari.

"150 de ţări din întreaga lume se unesc în cea mai ambiţioasă mişcare civică la nivel internaţional - World Cleanup Day. World Cleanup Day va începe pe 15 septembrie, la ora 10.00, în Noua Zeelandă. Valul de acţiuni de curăţenie va urma soarele prin 24 de fusuri orare şi se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populaţia Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament", arată reprezentanții Let's Do It, România!.

Mişcarea "Let's do it, World!", organizatorul evenimentului "World Cleanup Day", a luat naştere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curăţenie Naţională şi a reuşit să mobilizeze 50.000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din reţeaua internaţională "Let's do it, World!" încă de la început, fiind a patra ţară care a organizat o acţiune naţională de curăţenie. Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani şi numără astăzi 150 de ţări cu experienţă sau care vor organiza pentru prima oară o zi de curățenie.
Din 2010 şi până în prezent, "Let's do it, Romania!" a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acţiuni de curăţenie naţională şi peste 50.000 de elevi şi părinţi în proiecte de educaţie ecologică, fiind curăţate 18.000 de tone de deşeuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 5.000 de voluntari suceveni înscriși pentru Ziua de Curățenie, în campania „Let's do it, România!”.
 Vizualizări articol: 1239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 5.000 de voluntari suceveni înscriși pentru Ziua de Curățenie, în campania „Let's do it, România!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei