Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 201 (6911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Gura Humorului

Copii și tineri din asistență socială, angrenați în diverse activități recreative pe perioada vacanței

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

27 de copii şi tineri din cadrul Serviciilor multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate din Gura Humorului au fost două săptămâni în tabără la mare, vizitând și Delfinariul din Constanța, Grădina Zoologică și alte obiective reprezentative din județul Constanța. Tabăra a fost posibilă și cu sprijinul conducerii Centrului de Plasament „Delfinul” din Agigea și DGASPC Constanța. Alți 18 copii şi tineri din cadrul serviciilor sociale humorene s-au bucurat să vadă Marea Neagră și să se lase mângâiați de razele soarelui de vară pe plaja din stațiunea turistică „2 Mai” din Constanța, de unde s-au întors cu impresii frumoase, pe care le-au împărtăşit bucuroşi educatorilor. Oganizatorii acestei tabere aduc mulțumiri Direcției de Sport şi Tineret Suceava și lui Mihai Androhovici, deoarece au oferit acestor copii experiențe de neuitat. Pe lângă zilele superbe petrecute în tabere, copiii şi tinerii au mai avut și alte experiențe plăcute în vacanța de vară. Șase adolescenți și doi educatori din centru au avut posibilitatea să viziteze anul acesta Franța, în cadrul parteneriatului între regiunile Schwaben – Mayenne – Bucovina, de unde s-au întors cu amintiri deosebite. Pe lângă toate acestea, activitățile din centrul humorean au fost preponderent educativ-recreative pe toată durata verii, lunar având loc aniversările tuturor copiilor și tinerilor născuți în lunile de vară, precum și excursii și drumeții în împrejurimi: Mănăstirea Voroneț, Piatra Șoimului, dar și la Pârtia Ariniș din Gura Humorului.

 

Ateliere de lucru istorico - didactice

Tot în această vacanță, în luna august, s-au organizat ateliere de lucru - meșteșuguri populare tradiționale la Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului, ateliere organizate cu sprijinul Asociației ANADOR din Gura Humorului, la care au participat și mulți copii și tinerii talentați din asistență socială. Săptămânal, copiii au învățat dansuri moderne pe coregrafii diferite cu sprijinul elevelor voluntare de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului şi de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Gura Humorului (Cătălina Maria Pintilescu, Narcisa Beleca şi Bianca Elena Pintilescu). În lunile iulie şi august s-au desfășurat jocuri educative și de grup alături de elevii voluntari de la Moldovița, din cadrul Asociației Proiect Pro Europa, care şi-au făcut timp şi au venit de departe să petreacă timp cu toți copiii din centrul humorean. La începutul acestei luni, un grup de copii, însoțit de un angajat al centrului humorean, a participat la Cetatea de Scaun din Suceava la evenimentul „Cetăți, Domni și Domnițe - perioada medievală în miniatură”, unde s-au organizat ateliere de lucru istorico - didactice și, împreună cu muzeograful Paula Moroșan, au avut ocazia să viziteze și să învețe istoria din interiorul zidurilor Cetății. De toate activitățile în care au fost implicați copii și tineri din cadrul Serviciilor multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate din Gura Humorului s-au ocupat Mihaela Pintilie, șef serviciu, și Maria Ulici, coordonator personal de specialitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copii și tineri din asistență socială, angrenați în diverse activități recreative pe perioada vacanței.
 Vizualizări articol: 1008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copii și tineri din asistență socială, angrenați în diverse activități recreative pe perioada vacanței0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei