Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 199 (6909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Burse gratuite

Oportunitate pentru elevii de liceu de a studia un an în Statele Unite ale Americii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională(American Councils for International Education) și de Ministerul Educației Naționale invităliceenii săparticipe la programul Future Leaders Exchange Program (FLEX), ediția 2019-2020.

 Din 2015, FLEX existăși în România și oferăliceenilor ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane și de a studia într-un liceu american, pe parcursul anului școlar 2019-2020. Participarea la Programul FLEX este gratuită, iar bursa oferităeste completă. Pânăîn prezent, 49 de liceeni români, din diferite județe ale țării, au locuit și învățat în Statele Unite ale Americii, în state precum Iowa, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Florida. Programul se adreseazăîn egalămăsurăși liceenilor cu dizabilități, care sunt invitați săurmeze aceeași procedurăde înscriere.

Programul de schimb de experiențăFLEX este finanțat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii și a împlinit 25 de ani de existențăla nivel global.

„FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite și presupune un schimb de experiență, pe perioada unui an școlar, pentru liceeni, în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este de a promova înțelegerea reciprocăîntre cetățenii Statelor Unite și cei ai țărilor din regiune, pentru ca liceenii săînvețe mai multe despre SUA și săle prezinte americanilor țările lor de origine. Fiecare bursier va locui timp de un an alături de o familie americanăși va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program”, anunțăorganizatorii. Pentru ediția 2019-2020, România va beneficia de 35 de burse. În prezent, alți 35 de liceeni români se aflăîn SUA și urmeazăa reveni în țarăanul viitor.

 Competiția este deschisăliceenilor care îndeplinesc următoarele condiții: au cetățenie română; sunt născuți între 15 iulie 2001 și 15 iulie 2004; sunt, la momentul înscrierii, în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a; studiazălimba englezăîn liceu; îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani. Candidaturile se depun doar online, în perioada 1 septembrie - 16 octombrie (ora 23:59) 2018. Aplicația este disponibilăaici: https://ais.americancouncils.org/flex

 Informații complete despre program sunt disponibile pe website: http://americancouncils.ro/programe/flex/, iar pe pagina de Facebook @FLEX România cei interesați pot regăsi poveștile foștilor bursieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oportunitate pentru elevii de liceu de a studia un an în Statele Unite ale Americii.
 Vizualizări articol: 1508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Oportunitate pentru elevii de liceu de a studia un an în Statele Unite ale Americii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei