Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 199 (6909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat de presă

„CARD4ALL –Connecting Cities, Citizens and Services - Oraş accesibil pentru toţi cetăţenii” faza de dezvoltare, cod 3938, cofinanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului de cooperare teritorială URBACT III

Municipiul Suceava  a elaborat, împreună cu  oraşul Gijon, Spania  – partener lider și orașul Jurmala – Letonia  proiectul „CARD4ALL – Connecting Cities, Citizens and Services  - Oraş accesibil pentru toţi cetăţenii”. Acest proiect a primit  în data de 04.04.2018 aviz favorabil din partea Secretariatului Programului URBACT III .

Proiectuleste cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului de cooperare interregională URBACT III, Prioritatea 1  Promovarea dezvoltării urbane integrate și durabile, Obiectivul specific 1.1.3 Îmbunătățirea implementării planurilor integrate pentru dezvoltarea urbană durabilă.

Proiectul „CARD4ALL – Connecting Cities, Citizens and Services  - Oraş accesibil pentru toţi cetăţenii” esteaxat pe implementarea de servicii şi tehnologii inovatoare prin intermediul unui sistem de carduri pentru cetăţeni. Aceasta permite oraşelor să adune informaţii pentru a-şi îmbunătăţi serviciile şi procesele participative. Acesta poate fi aplicat pentru a îmbunătăţi incluziunea socială, comerţul local, mobilitatea urbană, creând astfel un oraş inteligent. Tehnologia utilizată permite transferul şi replicarea în alte oraşe europene.

Scopul implementării sistemului Card pentru Cetăţeni în Suceava este legat de:
facilitarea accesului la mobilitate urbană, cultură, recreere, asigurarea incluziunii sociale în întreaga comunitate locală, facilitarea dezvoltării locale durabile şi punerea în aplicare a conceptului de "oraş pentru toţi cetăţenii", încurajarea participării active a generaţiilor mai tinere, a persoanelor dezavantajate din punct de vedere social şi a persoanelor în vârstă la viaţa comunităţii locale, creşterea calităţii vieţii în comunitatea locală,  crearea de facilităţi pentru turişti.

Intenţia Municipiului Suceava este de a folosi exemple de bună practică şi experienţa partenerului lider în dezvoltarea infrastructurii necesare pentru utilizarea Cardului pentru Cetăţeni şi în etapa următoare să exploreze posibilităţile de conectare / integrare a acestui sistem şi a altor servicii sau facilităţi locale în sectorul public şi, de asemenea, in sectorul privat. La finalul fazei de dezvoltare a proiectului, impreuna cu partenerii din Spania si Letonia, se va elabora Studiul de Transferabilitate care va sta la baza fazei de implementare a proiectului.

Bugetul proiectului pentru faza de dezvoltare este de 8723,90 euro.

Durata de implementare a fazei de dezvoltare esteeste de 6 de  luni incepand cu luna aprilie 2018.

Locul de desfăşurare: Municipiul Suceava.

Pentru informaţii suplimentare despre derularea proiectului, vă rugăm contacţi pe:

dl. Dan Dura – Coordonator de proiect,

tel.+(40)0230.212.696 int. 117,

fax +(40)0230.520.593,

e-mail: dandura@primariasv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „CARD4ALL –Connecting Cities, Citizens and Services - Oraş accesibil pentru toţi cetăţenii” faza de dezvoltare, cod 3938, cofinanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului de cooperare teritorială URBACT III.
 Vizualizări articol: 1263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„CARD4ALL –Connecting Cities, Citizens and Services - Oraş accesibil pentru toţi cetăţenii” faza de dezvoltare, cod 3938, cofinanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului de cooperare teritorială URBACT III0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei