Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 192 (6902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la începutul verii

Esplanada din centrul Sucevei a ajuns dormitorul oamenilor străzii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Băncile de pe esplanada din centrul municipiului Suceava au devenit paturi pentru oamenii străzii, care mai ales după lăsarea întunericului vin aici și consumă alcool până adorm. Directorul Poliției Locale a municipiului Suceava, Ovidiu Doroftei, a declarat, ieri, că fenomenul a început să se manifeste de la începutul verii și el îl corelează cu extinderea programului de funcționare, non-stop, a unui supermarket din zonă. Numărul celor care beau și dorm pe băncile din centru este fluctuant, spune șeful Poliției Locale, dar în mod constant cinci oameni ai străzii sunt constant acolo.

„Sunt oameni ai străzii care și-au găsit aici sursa de alcool, de regulă sanitar, combinat cu suc. Toată ziua, seara cu precădere, sunt acolo și în parcul de la fostul Romtelecom. Îi identificăm, îi legitimăm, îi ducem la sediu și îi îndepărtăm din zonă. Mai mult nu putem face, iar recomandarea noastră ar fi să nu li se mai vândă alcool acestor oameni”, a spus Ovidiu Doroftei.

Potrivit acestuia, nu toți cei care își fac veacul bând spirt medicinal pe esplanadă sunt persoane fără adăpost. Unii dintre ei au locuințe în municipiul Suceava, dar alcoolismul cronic îi ține pe străzi. Amendarea lor nu este o soluție pentru că niciodată nu achită amenzile, internarea într-un așezământ medico-social de asemenea nu poate fi aplicată deoarece nu se poate face contra voinței lor, astfel încât singura măsură care funcționează este ca Poliția Locală să aibă permanent o patrulă în centru, pentru a ține lucrurile sub control. ”Când li se solicită să părăsească zona, se mută în altă parte, de regulă în parcul Șipote”, a afirmat șeful Poliției Locale. El a mai spus că o situație similară se înregistrează și în preajma supermarketului din aceeași rețea, din zona Curcubeu (a fostului restaurant Dorna) și că din investigațiile la fața locului a reieșit clar că băutura ieftină și alcoolul medicinal nu sunt cumpărate de oamenii străzii de la barurile din zonă, ci de la magazin.

De cealaltă parte, reprezentanții supermarket-ului au afirmat că sursa băuturii nu este la ei și că nu există nici o legătură între programul non-stop și prezența în preajmă a oamenilor străzii consumatori cronici de alcool. „Nu primim oameni ai străzii în magazin, mai ales noaptea. Paznicul nu le permite accesul, iar ordine pe esplanadă nu putem noi face. Pentru asta există poliția locală”, ne-a declarat o reprezentantă a magazinului care din 15 iunie a.c. are program de funcționare non-stop.

În aceste condiții, cel puțin până la venirea iernii sucevenii și turiștii care traversează esplanada, în special după lăsarea serii, se familiarizează și cu peisajul oamenilor străzii așezați pe bănci la băut sau la somn.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Esplanada din centrul Sucevei a ajuns dormitorul oamenilor străzii.
 Vizualizări articol: 2475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Esplanada din centrul Sucevei a ajuns dormitorul oamenilor străzii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei