Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 189 (6899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Voluntariat

Refugiați cazați la centrul din Rădăuți, în acțiune de ecologizare la Palma

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de cincizeci de cetățeni străini din Irak, Afganistan, Pakistan, India și Iran, refugiați în România, alături de tineri liceeni din Rădăuți, a participat voluntar la sfârșitul săptămânii trecute la ecologizarea zonei din vecinătatea monumentului Palma, situat lângădrumul național Sadova-Rădăuți, în pasul Ciumârna. Acțiunea a avut loc la inițiativa Fundației ICAR în colaborare cu Organizația Salvați Copiii, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România- AIDROM și Centrul Regional de Cazare pentru Solicitanții de Azil (CRCSA) Rădăuți, din dorința de participare la activități socio-culturale, educative și de recreere în aer liber.

În cadrul inițiativei organizatorii au vizat ecologizarea zonei Palma-Sucevița, o zonă turistică importantă, care în urma sezonului estival era plină de deșeuri. Refugiații au răspuns pozitiv propunerii de ecologizare, prin această acțiune cei 50 de adulți și copii provenind din centrul pentru refugiați din Rădăuți fiind stimulați să colecteze selectiv și să înțeleagă importanța conservării unui mediu curat și sănătos. Ei au fost impresionați de frumusețea zonei în care au acționat și plăcut surprinși de inițiativa comercianților de la tarabele de pe platoul Palma, care le-au oferit băuturi răcoritoare.

Fundația ICAR nu se află la prima acțiune de acest fel, în care sunt cooptați refugiați din centrul rădăuțean, fiind cea care a coordonat în luna aprilie a acestui an o acțiune de amenajare a spațiilor verzi din zona Primăriei Rădăuți, când între fântâna arteziană și foișor au fost plantate flori.

De asemenea, un grup restrâns de refugiați îngrijesc constant florile din curtea CRCPSA Rădăuți, după ce aceasta a fost înfrumusețată voluntar și din resurse financiare proprii de către un solicitant de azil, care a plantat și îngrijit flori începând cu luna martie. De asemenea, în luna septembrie a anului trecut, un grup de 14 cetățeni străini din Siria și Irak, cu statut de refugiat în România, au participat voluntar la construirea în cartierul Habitat a 15 case pentru familii în nevoie din Rădăuți, tot la invitația Fundației ICAR.

Fundația ICAR, în parteneriat cu Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România–AIDRom, implementează în perioada iunie 2017–iunie 2019, la nivel regional, proiectul „Integrarea străinilor cu ședere legală în societatea românească – o construcție comună”, proiect finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Național – Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare, proiectul având ca scop contribuția la integrarea socială a beneficiarilor unei forme de protecție și a străinilor cu ședere legală în România, prin implementarea unui model de integrare regională, în județele Suceava, Neamț, Botoșani și Iași.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Refugiați cazați la centrul din Rădăuți, în acțiune de ecologizare la Palma.
 Vizualizări articol: 1993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Refugiați cazați la centrul din Rădăuți, în acțiune de ecologizare la Palma5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si eu trimis de
(28 aug 2018, 00:18:45
Sunt ,,refugiati ,, economici cu cultura si religie total diferita de a noastra,o sa va sara entuziasmul cand o sa auziti de fetite violate asa cum obisnuiesc in tarile lor.Apropo luatii la voi acasa daca va sunt simpatici

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei