Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 189 (6899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fenomen

Conducerea sub influența alcoolului, cauza producerii unor accidente grave

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consumul de alcool și tentația de a urca la volan mai ales în toiul nopții, când îndrăzneții speră ca vigilența poliției să fie redusă, au dus la producerea unor accidente rutiere în ultimele nopți de la sfârșit de săptămână.

Sâmbătă dimineața, în jurul orei 03.40, un accident petrecut pe un drum comunal din orașul Cajvana făcea ca două victime să aibă nevoie de îngrijiri medicale, după ce un autoturism a acroșat un gard de beton din oraș. La volanul autoturismului Audi se afla un tânăr de 19 ani din localitate, care din cauza vitezei a pierdut controlul direcției, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu gardul. În urma impactului puternic, șoferul și un tânăr de 27 de ani care ocupa locul din dreapta au fost răniți, având nevoie de îngrijiri medicale. Cel de la volan a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge la spital. Pe numele șoferului de 19 ani a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu o alcoolemie mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 

Alte două accidente produse în miez de noapte, de către șoferi băuţi

Duminică dimineața, în jurul orei 02.45, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată printr-un apel la 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Bogdan Vodă din municipiu. La fața locului polițiștii au găsit un autoturism orientat perpendicular pe trotuar, cu avarii la partea din față. Cea care condusese autoturismul era o femeie de 44 de ani din comuna Marginea, care a suferit câteva leziuni pentru care a avut nevoie de îngrijiri medicale din partea personalului medical al unei ambulanțe sosite la fața locului. Întrucât șoferița mirosea a alcool, a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, și i s-a recoltat o probă de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Ea s-a ales cu un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

La aproape o oră mai târziu, la Fundu Moldovei avea loc un alt eveniment rutier în urma căruia două persoane au fost rănite, una din cauze fiind conducerea sub influența alcoolului. În timp ce conducea un autoturism Citroen pe un drum județean din localitate, un bărbat de 38 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare, intrând în coliziune frontală cu un stâlp de susținere a rețelei electrice, situat deasupra șanțului din partea stângă a drumului. În urma impactului cu stâlpul din beton, șoferul în vârstă de 38 de ani și soția acestuia, în vârstă de 35 de ani, aflată pe scaunul din dreapta, au fost răniți și transportați la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, pentru îngrijiri medicale. Bărbatul de la volan a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate și două probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea sub influența alcoolului, cauza producerii unor accidente grave.
 Vizualizări articol: 1419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conducerea sub influența alcoolului, cauza producerii unor accidente grave0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei