Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 187 (6897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liberi

Măsuri blânde ale procurorilor faţă de trei tineri cercetaţi în 11 dosare de furturi auto

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-o perioadă în care în judeţ s-au înregistrat multe furturi, iar în mare parte dintre ele autorii nu sunt identificaţi, atunci când poliţiştii reuşesc să pună sub acuzare suspecţi, aceştia au parte de măsuri restrictive foarte blânde ori chiar de nici un fel de măsuri restrictive. Cel mai bun exemplu este cel de acum două zile, când trei tineri din Mitocu Dragomirnei au fost puşi sub acuzare într-un număr de 11 dosare penale, pentru furt de maşini şi din maşini, tentative la infracţiunea de furt calificat, precum şi furt în scop de folosinţă.

Cercetările privind aceste furturi au fost derulate de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Adâncata, care au reuşit în urma activităţilor operative şi de adunare a probelor identificarea celor trei suspecţi, tineri cu vârste între 16 şi 18 ani, cu domiciliul în comuna Mitocu Dragomirnei.

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus ca doi dintre suspecţi să fie cercetaţi direct în libertate, în timp ce faţă de unul s-a dispus, după 24 de ore de arest, măsura controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără permis de conducere. Foarte puţin din punctul nostru de vedere. Pot fi invocate prejudiciile relativ mici, faptul că multe furturi s-au produs pe fondul neglijenţei proprietarilor, perioada relativ îndelungată în care au fost comise faptele, însă cert este că astfel de măsuri nu au cum diminua pornirile infracţionale ale hoţilor.

Andrei Florin Cuţitar, de 18 ani, Gheorghe Voina, de 18 ani, şi Dafin-Ionel C., de 16 ani, sunt acuzaţi de furturi comise încă din primele nopţi ale lunii ianuarie. Despre fapte am relatat mai detaliat în ediţia de ieri a ziarului nostru. Succint, este vorba de maşini sustrase cu care tinerii s-au plimbat şi apoi le-au abandonat, de tentative nereuşite de furt de maşini ori de bunuri furate din maşini sparte. Cel mai mult atrage atenţia numărul mare de fapte de care sunt acuzaţi aceştia.

Doar faţă de Andrei Florin Cuţitar procurorii au luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Pe lângă furturi, acesta este acuzat şi că a condus maşinile furate deşi nu are permis de conducere. Tânărul de 18 ani are impuse mai multe obligaţii şi restricţii, iar dacă nu le va respecta riscă să fie arestat preventiv.

 

Hoţii găsesc portiţe de scăpare tocmai în Codul Penal 

O altă mare problemă la furturi este cu prevederea din Codul Penal care permite împăcarea victimelor cu hoţii, ceea ce înlătură răspunderea penală. Din ce în ce mai mulţi poliţişti se plâng că au fost transformaţi de Codul Penal în recuperatori de bunuri. Aceste prevederi îi fac pe oamenii legii să îşi bată capul tot mai puţin cu cazurile de furt, sătui să fie puşi în situaţia de a nu mai poate face nimic deoarece victimele îşi recuperează paguba de la hoţi şi îşi retrag plângerile.

Mai grav, de această posibilitate a împăcării profită şi hoţii recidivişti, care achită imediat prejudiciul în rarele cazuri în care sunt prinşi şi de cele mai multe ori au succes în încercarea de a obţine împăcarea care îi absolvă de răspundere penală.

Având în vedere valul de furturi din ultima perioadă din Suceava, reacţia lentă a poliţiei, dar şi portiţele de scăpare ale hoţilor, există riscul ca acest fenomen să fie scăpat cu totul de sub control. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri blânde ale procurorilor faţă de trei tineri cercetaţi în 11 dosare de furturi auto.
 Vizualizări articol: 1247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Măsuri blânde ale procurorilor faţă de trei tineri cercetaţi în 11 dosare de furturi auto3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei