Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 180 (6890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Tragedie

Imagini şocante care surprind momentul în care o fată de 13 ani este accidentată mortal pe trecerea de pietoni, la Ilişeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cumplitul accident în care o fată în vârstă de 13 ani a fost accidentată mortal pe trecerea de pietoni, la Ilişeşti, pe 31 iulie, de un BMW condus de Valerian Solovăstru, directorul tehnic al Direcţiei Silvice Suceava şi fost director al Regiei Naţionale a Pădurilor, a fost surprins cât se poate de clar de o cameră de supraveghere. Tragedia s-a produs la a doua trecere de pietoni, din faţa şcolii din Ilişeşti, şi există mai multe certitudini: şoferul circula cu viteză şi imprudent, fără a intui pericolul iminent. Din păcate, cele trei fete care se aflau la trecerea de pietoni s-au angajat în traversare în fugă, favorizând producerea tragediei.

Imaginile video pot fi urmărite pe site-ul cotidianului nostru, ataşate la acest material.

 

Cum s-a petrecut accidentul

Valerian Solovăstru conducea un BMW seria 5 dinspre Suceava spre Gura Humorului. Acesta a intrat în Ilişeşti şi se afla în zona de urcare, cu două benzi. Din start, acesta trebuia să reducă viteza, având în vedere că ştia foarte bine drumul, iar la Ilişeşti este aglomerat şi mult trafic pietonal.

Maşina care venea pe banda I dinspre Suceava a oprit pentru a le da prioritate celor trei fete care se aflau la trecerea de pietoni. 

De pe banda a II-a venea cu viteză mare BMW-ul X5 condus de Valerian Solovăstru. Acesta nu a sesizat pericolul şi faptul că maşina de pe banda I opreşte pentru traversarea pietonilor, astfel că nu a mai avut timp să reacţioneze în vreun fel. Maşina sa a lovit-o violent pe fata în vârstă de 13 ani, cu partea lateral dreapta.

Din păcate, şi cele trei fete din grup au dat dovadă de imprudenţă, angajându-se în traversare în fugă.

Prima a traversat fata care a murit, urmată imediat de celelalte două. Nici nu vrem să se gândim ce s-ar fi întâmplat dacă traversau toate trei odată.

Zona în care s-a petrecut accidentul este limitată la 30 de km/h. Viteza cu care rula şoferul urmează a fi stabilită în cadrul unei expertize de specialitate, însă cert este că era cu mult mai mare. Valerian Solovăstru se grăbea să ajungă la o înmormântare la momentul accidentului.

 

Exemplu pe tema „aşa nu”

Pe lângă dramatismul cumplit, imaginile sunt şi un foarte bun exemplu despre ce nu trebuie să facem, atât ca şoferi, cât şi ca pietoni. În primul rând, pe lângă faptul că avea obligaţia de a reduce viteza, şoferul de pe banda a II-a trebuia să sesizeze de ce a oprit maşina de pe banda I, la trecerea de pietoni. Practic, acesta a continuat să ruleze cu aceeaşi viteză deşi nu avea vizibilitate deloc spre dreapta locului marcat.

De cealaltă parte, traversarea drumului în fugă este neregulamentară, chiar şi pe trecerea de pietoni.

 

Anchetat pentru ucidere din culpă, sub control judiciar

După accident, Valerian Solovăstru a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă. El a fost reţinut pentru 24 de ore, după care a fost plasat sub control judiciar, având impuse mai multe interdicţii, printre care şi cea de a conduce autovehicule.

Ancheta este continuată de poliţiştii de la Serviciul Rutier Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

În principiu, modul de producere a accidentului este cât se poate de clar, având în vedere imaginile video. Totuşi, este probabil ca procurorul de caz să solicite o expertiză de specialitate, în cadrul căreia să se stabilească viteza cu care rula BMW-ul în localitate.

 

Un copil de mare perspectivă

Fata în vârstă de 13 ani practica atletism de performanţă, iar în dimineaţa zilei de 31 iulie ieşise la antrenament, la alergare, cu încă două fete. Fetele se antrenau pe drumuri secundare din Ilişeşti, iar la ora accidentului se întorceau acasă. Pentru a ajunge acasă au avut de traversat periculosul DN 17, care leagă Suceava de Ardeal. 

Fata care urma să împlinească 14 ani era eleva profesorului Silviu Casandra, fiind legitimată la CSM Suceava.

Fata era campioană naţională cu echipa la cros, la categoria juniori III.

În ziua accidentului minora era pe ultima sută cu pregătirea pentru a participa la un concurs de alergare montană de la Câmpulung Moldovenesc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Imagini şocante care surprind momentul în care o fată de 13 ani este accidentată mortal pe trecerea de pietoni, la Ilişeşti.
 Vizualizări articol: 4619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Imagini şocante care surprind momentul în care o fată de 13 ani este accidentată mortal pe trecerea de pietoni, la Ilişeşti4.051

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei