Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 180 (6890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tentativă de omor

Cioban trimis în judecată după ce i-a dat cu toporul în cap celui care i-a adus de mâncare

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată pentru infracţiunea de tentativă de omor a unui bărbat în vârstă de 57 de ani, din Liteni, care l-a lovit cu toporul în cap pe un bărbat cu care de regulă îşi petrecea timpul şi erau un soi de prieteni. Procurorii au aflat chiar că victima i-a adus mâncare agresorului, la stâna la care acesta din urmă lucra, înainte de atac.

Bătaia a avut loc în după-amiaza zilei de 23 iulie, pe raza satului Ştirbăţ, comuna Udeşti.

Din cercetările coordonate de un procuror criminalist a rezultat că victima, un bărbat de 44 de ani, locuieşte în gospodăria cumnatului său, la Ştirbăţ, unde îl ajută pe acesta la treburi gospodăreşti, precum şi la stâna pe care o are. Agresorul, Nicolae Liteanu, în vârstă de 57 de ani, din Liteni, îşi ţinea animalele proprii la stâna cumnatului victimei şi îşi petrecea mare parte din timp la stână. Practic, cei doi, victimă şi agresor, lucrau adesea împreună la stână şi au mai avut discuţii contradictorii ori certuri, fără însă ca acestea să degenereze.

În ziua de 21 iulie cei doi au băut de dimineaţă separat şi au continuat să bea şi la stână.

„În jurul orelor amiezii, victima a dus mâncare la stână pentru inculpat, iar în continuare, la invitaţia acestuia, a consumat din băutura alcoolică pe care o avea inculpatul la stână. Cele două persoane au ajuns din nou în stare avansată de ebrietate, s-au certat aparent fără vreun motiv plauzibil, inculpatul s-a enervat, a luat toporul pe care îl utiliza la stână şi a aplicat victimei două lovituri cu acesta - o lovitură a fost aplicată în zona hemitoracelui stâng posterior, iar cea de-a doua a fost aplicată în zona cranio-cerebrală”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

După agresiune, inculpatul i-a pus victimei un prosop peste rana de la cap, încercând să oprească sângerarea, fără a suna la 112. O altă persoană a sesizat în cele din urmă ambulanţa şi poliţia.

Bărbatul de 44 de ani a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Suceava, cu leziuni grave, prin tăiere, la cap şi la hemitorace.

Acesta a fost diagnosticat cu leziuni care au necesitat 11-13 zile de îngrijiri medicale, medicul legist apreciind că leziunile nu i-au pus viaţa în primejdie.

Totuşi, procurorul criminalist de caz a stabilit că „exercitarea unor astfel de acte de violenţă într-o zonă vitală, cu un corp contondent dur (topor), era aptă să conducă la suprimarea vieţii victimei, rezultat care nu s-a produs însă din motive independente de intenţia şi acţiunea autorului”. Practic, intenţia de omor a existat, însă inculpatul nu a reuşit să îl provoace.

Procesul în care Nicolae Liteanu va fi judecat pentru tentativă de omor va începe la Tribunalul Suceava. Agresorul se află în arest preventiv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cioban trimis în judecată după ce i-a dat cu toporul în cap celui care i-a adus de mâncare.
 Vizualizări articol: 2063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cioban trimis în judecată după ce i-a dat cu toporul în cap celui care i-a adus de mâncare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei