Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 180 (6890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trimis în judecată

Bărbatul care şi-a ucis soţia la Broşteni s-a răzbunat după ce aceasta făcuse plângere la poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Bărbatul care în urmă cu aproape două luni de zile şi-a ucis soţia cu un cuţit în curtea locuinţei celor doi din oraşul Broşteni, după care s-a predat poliţiştilor, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. El este acuzat de comiterea infracţiunii de violenţă în familie raportată la infracţiunea de omor, fiind cercetat în continuare în stare de arest preventiv.
·Un omor comis de un bărbat cunoscut ca fiind foarte violent
Sfârşitul tragic al femeii de 59 de ani, din oraşul Broşteni, care a fost înjunghiată mortal în gât de soţul ei, aflat în stare de ebrietate, s-a petrecut la Broşteni, la data de 18 iunie. În urma comiterii omorului, bărbatul s-a predat atunci poliţiştilor, care l-au trimis în spatele gratiilor în urma emiterii unei ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. La expirarea ordonanţei, la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pe numele bărbatului a fost emis un mandat de arestare preventivă de 30 de zile, pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie, raportat la infracţiunea de omor.
·O stare conflictuală şi consum excesiv de alcool, care au dus la comiterea unei crime
Constantin Rotariu Candrea, de 57 de ani, din oraşul Broşteni, este cunoscut ca fiind un tip violent, mai ales în urma consumului de alcool, în familia acestuia existând o stare conflictuală mai veche. Pe 18 iunie, în jurul orei 14.00, bărbatul s-a prezentat la sediul Poliţiei Oraşului Broşteni, în stare avansată de ebrietate, spunându-le poliţiştilor căşi-a incendiat propria locuinţă şi că şi-a omorât soţia.
O echipă operativă s-a deplasat la casa acestuia, din satul Holdiţa, unde a constatat că uşa de intrare în locuinţă era încuiată. În interior, pe un pat dintr-o încăpere a casei a fost găsită Viorica Rotariu Candrea, soţia bărbatului, care avea o plagă înjunghiată în zona gâtului. Un echipaj al ambulanţei chemat la faţa locului a constatat decesul femeii, o echipă de poliţişti coordonată de un procuror criminalist demarând investigaţiile la locul faptei, de unde au fost ridicate mai multe probe care au fost utilizate în cadrul anchetei.
 
 
Bărbatul şi-a ucis soţia, după ce aceasta depusese o plângere la poliţie pe numele lui
 
Inculpatul Constantin Rotariu Candrea, trimis în judecată de procurori, era soţul victimei şi cei doi locuiau împreună în satul Holdiţa din oraşul Broşteni. În dimineaţa zilei de 18 iunie 2018, femeia s-a deplasat la sediul poliţiei din oraş pentru a depune o reclamaţie împotriva soţului ei, pe care îl acuza că atunci când consuma alcool devenea foarte violent. În urma plângerii formulate, în aceeaşi zi inculpatul a fost chemat la sediul poliţiei, unde a dat explicaţii şi lămuriri în legătură cu reclamaţia formulată de soţia sa.
De la sediul poliţiei bărbatul s-a deplasat la locuinţa sa şi, întrucât nu avea chei, iar soţia sa nu era acasă, acesta a aşteptat-o în curte, timp în care a băut 1,5 litri de bere. În momentul în care soţia acestuia a ajuns acasă, între cei doi soţi a reizbucnit o ceartă, soţia cerându-i inculpatului să părăsească domiciliul. Nervos peste măsură, Constantin Rotariu Candrea a luat un cuţit de bucătărie aflat pe o masă, a prins-o pe victimă de păr şi i-a secţionat gâtul. Victima s-a prăbuşit la pământ într-o baltă de sânge, iar autorul a părăsit locuinţa, nu înainte de a încerca să dea foc casei. La scurt timp după comiterea faptei, bărbatul s-a dus la sediul poliţiei, declarându-le poliţiştilor că şi-a incendiat propria locuinţă şi că şi-a omorât soţia.
 
 
Inculpatul a ajuns în spatele gratiilor
 
Primele cercetări au arătat că, în urma unui conflict iscat între bărbat şi soţia lui, suspectul Constantin Rotariu Candrea ar fi înjunghiat-o pe femeie cu un cuţit, aplicându-i o singură lovitură în zona cervicală şi provocându-i o plagă tăiată în jurul gâtului. În interiorul casei, anchetatorii au găsit urmele unor materiale textile arse, una dintre ipoteze fiind aceea că bărbatul ar fi încercat să provoace un incendiu după comiterea faptei.
Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, faţă de bărbat fiind pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, cu raportare la infracţiunea de omor. Pe numele său a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava. În timpul zilei următoare bărbatul a fost audiat de procurori, care au propus luarea măsurii de arestare preventivă împotriva inculpatului pentru 30 de zile, măsură prelungită în urma deciziei magistraţilor. În timpul zilei de vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a bărbatului de 57 de ani cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie cu raportare la infracţiunea de omor, dosarul fiind trimis pentru soluţionare Tribunalului Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbatul care şi-a ucis soţia la Broşteni s-a răzbunat după ce aceasta făcuse plângere la poliţie.
 Vizualizări articol: 2090 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbatul care şi-a ucis soţia la Broşteni s-a răzbunat după ce aceasta făcuse plângere la poliţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei