Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 161 (6871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Doi bărbaţi şi o femeie, trimişi în judecată după un scandal monstru care s-a lăsat cu focuri de armă din partea poliţiştilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au dispus trimiterea în judecată a trei inculpaţi în cazul unui scandal monstru petrecut pe 24 iunie, la Burla, care a degenerat în acte de violenţă, şi la care poliţiştii au fost şi ei atacaţi şi ameninţaţi, fiind nevoiţi să tragă focuri de armă în aer pentru a-i potoli pe agresori, care s-au făcut apoi nevăzuţi la adăpostul întunericului.

Unul dintre inculpaţi a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, el fiind pus sub acuzare pentru agresarea unuia dintre poliţiştii din patrula care a intervenit la faţa locului.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Cristinel Paraiciuc, Valentin Paraiciuc şi a Crinei Comariţan, toţi din Burla. În dosar sunt nu mai puţin de opt părţi vătămate, printre ele şi un poliţist de la Secţia Marginea.

Incidentul deosebit de grav a avut loc în seara zilei de 24 iunie, pe un drum din comuna Burla, când mai mulţi tineri aflaţi într-un autoturism au oprit pe o toloacă din preajma satului. În momentele următoare au apărut patru indivizi, între ei fiind şi o tânără, care le-au cerut să plece din zonă. În urma neînţelegerilor apărute între cele două grupuri, doi dintre tineri au fost luaţi la bătaie de indivizii porniţi pe harţă, unul dintre ceilalţi doi sunând la 112 şi cerând ajutorul poliţiştilor. La rândul lor, poliţiştii ajunşi la faţa locului au fost ameninţaţi de agresori, fiind nevoiţi să tragă două focuri de armă în plan vertical pentru aplanarea conflictului. Agresorii au reuşit însă să fugă în întuneric, poliţiştii demarând imediat o anchetă pentru identificarea şi prinderea acestora. În urma cercetărilor efectuate şi a audierii victimelor, poliţiştii au identificat patru suspecţi, ulterior cercetările continuând faţă de trei dintre ei. Asupra celor trei au fost dispuse cercetări pentru comiterea infracţiunilor de ultraj, două infracţiuni de lovire sau alte violenţe, patru infracţiuni de ameninţare, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În urma probelor adunate, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au dispus continuarea urmăririi penale faţă de cei trei, care au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ulterior, procurorii au solicitat arestarea preventivă a doi dintre suspecţi.
În urma deciziei Judecătoriei Rădăuţi, inculpatul Cristinel Paraiciuc a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, în timp ce inculpata Crina Comariţan a fost plasată în arest la domiciliu.

Faţă de un al treilea inculpat, Valentin Paraiciuc, procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Procurorii s-au mişcat foarte repede în acest caz, iar cei trei au fost trimişi în judecată la începutul acestei săptămâni, la mai puţin de o lună de zile de la data comiterii faptelor de care sunt acuzaţi

Persoanele trimise în judecată se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

 

Multe fapte de ultraj faţă de poliţiştii din zona Rădăuţi 

La nivelul Judecătoriei Rădăuţi se remarcă numărul mare de dosare penale pentru fapte de ultraj faţă de poliţişti.

Numai în 2018 au fost înregistrate şapte dosare în care sunt trimişi în judecată autori de fapte de ultraj comise asupra poliţiştilor.

Cei mai expuşi la faptele de ultraj sunt poliţişti din zonele rurale, de la Secţiile Marginea şi Gălăneşti, dar şi cei de la Poliţia Vicovu de Sus.

Numărul mare de dosare penale pentru ultraj arată, pe de o parte, că poliţiştii sunt expuşi din ce în ce mai des la pericole, dar, pe de altă parte, se poate remarca şi faptul că procurorii tratează la modul foarte serios aceste cazuri în care se pune la îndoială autoritatea omului legii care intervine la un scandal ori opreşte un şofer în trafic.      

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi bărbaţi şi o femeie, trimişi în judecată după un scandal monstru care s-a lăsat cu focuri de armă din partea poliţiştilor.
 Vizualizări articol: 1648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi bărbaţi şi o femeie, trimişi în judecată după un scandal monstru care s-a lăsat cu focuri de armă din partea poliţiştilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei